PUPS se žali na grejanje u skupštini: Kao na Himalajima

Zbog pokvarene klime usred zime, koja je hladila umesto da greje, poslanici PUPS-a i pojedini socijalisti su se prethodna dva dana smrzavali u velikoj sali Skupštine Srbije.

Zbog pokvarene klime usred zime, koja je hladila umesto da greje, poslanici PUPS-a i pojedini socijalisti su se prethodna dva dana smrzavali u velikoj sali Skupštine Srbije.

Dok se u parlamentu u ponedeljak vodila rasprava o izmenama Zakona o bankama, koje su juče i usvojene, pupsovci kažu da su se osećali "kao na Himalajima" i "kao na poljani". Naime, skupštinska ventilacija ih je usred februara dodatno rashlađivala.

- Središnji deo sale u kojem sedimo mi i SPS je najkritičniji, zbog čega smo nedavno pisali i molbe da se proveri ventilacija. U prošlom sazivu ovde su sedeli naprednjaci i oni su se tada isto žalili, kao i sama Jorgovanka Tabaković - kaže za "Blic" Momo Čolaković, poslanik PUPS. Guvernerka NBS je 2010. kao poslanica SNS čak najavljivala da će zbog čestih prehlada na sednice početi da nosi ćebe.

Socijalisti kažu da su im i papiri odletali sa stola koliko je duvalo, ali i da su im koleginice stalno prehlađene.

- Zgrada Skupštine je spomenik kulture i ne možete uraditi klasičnu klimatizaciju. Takođe, velika sala je polukružna i strujanje vazduha nije ravnomerno. Onima koji sede u nižim klupama i oko središnjeg dela tako bude prevruće, pa moramo da upalimo klimu, a dok njih rashlađuje, ovima gore je hladno. Tako stalno ukrug palimo i gasimo ne bismo li svima ugodili - kažu u skupštinskim službama.

  • 05.02.2015 19:49
    beban
    a da mi tu skupstinu zatvorimo i ovako nas kosta a od nje nema koristi samo steta
  • 04.02.2015 11:30
    Počela cirkulacija da otkazuje? Hoće to s godinama...
  • paja

    04.02.2015 11:00
    Kladim se..
    ...nije se nista povarilo nego ne znate da ukljucite kako treba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija