"Kosovo će tražiti odštetu od Srbije"

Zamenik ministra spoljih poslova Kosova Petrit Seljimi izjavio je danas da će "pitanje genocida i ratne štete koju je Srbija nanela Kosovu" biti otvoreno u dogledno vreme.

Zamenik ministra spoljih poslova Kosova Petrit Seljimi izjavio je danas da će "pitanje genocida i ratne štete koju je Srbija nanela Kosovu" biti otvoreno u dogledno vreme.

"Pitanje ratnih reparacija i drugih šteta, kao što su ukradene penzije, biće otvoreno u dogledno vreme i međunarodni pravni eksperti su potvrdili da Kosovo ima najveće šanse da dokaže krivicu srpske države za zločine počinjene na teritoriji pod njenom potpunom i nasilnom kontrolom", rekao je Seljimi.

Po njegovim rečima, Kosovo ima više jasnih pravnih puteva da traži odštetu od Srbije u velikom broju slučajeva "uključujući argumentovane tvrdnje za genocid počinjen od strane državnih struktura Srbije na teritoriji Kosova".

"Ogromna dokumentacija iz MKSJ (Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju) dokazuje van sumnje da je srpska država jedina odgovorna za milijarde evra štete nanete civilnoj imovini i za gubitke ljudskih života", rekao je Seljimi.

  • milossrbin

    04.02.2015 21:49
    Srbine
    ja ne znam da je od 1944 Srbija imali ijednog heroja....mozda sam ja lud
  • Srbin

    04.02.2015 11:59
    Platice
    Platice Srbija svima odstetu (RH, BiH, Slo) a pogotovo Kosovu iako je Srbija izgradila Kosovo i Metohiju. A za to su krivi srpski politicari i glupi narod u zadnjih 100 godina. Sve se to odrazava sada. Svaka cast srpskim herojima i ratnicima, ali politicarima (komunistima i izdajnicima) zelim najgore muke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija