Preduzeće za puteve u Vojvodini

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi trebalo osnovati posebno preduzeće za održavanje puteva u Vojvodini.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi trebalo osnovati posebno preduzeće za održavanje puteva u Vojvodini.

"Kada govorimo o putevima u Vojvodini, putevima prvog i drugog reda, pa čak i lokalnim putevima, postoji nadležnost Vojvodine da formira svoje preduzeće koje će se time baviti", izjavila je Mihajlović.

Kako je rekla, u prethodnom periodu nekako niko nije bio raspoložen da se bavi dovoljno formiranje takvog preduzeća, pa su vojvođanske puteve održavali Putevi Srbije. "Nikada jasno nije određeno koji su to putevi, koji su to prioriteti i šta je to potrebno da se uradi. Ono što je najbolje rešenje jeste da u Vojvodini bude formirano vojvođansko preduzeće koje će jasno pokrivati teritoriju Vojvodine i odgovarati za održavanje puteva i baviti se time, kao što što rade Putevi Srbije", navela je Mihajlović.

Ona je danas o tome razgovarala sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom, koji je govoreći o putevima drugog reda kazao novinarima da je na bilo reči i o otvaranju i finansiranju preduzeća koje bi se bavilo obnavljanjem puteva u Vojvodini.

  • Vojvodina Republika

    04.02.2015 23:07
    Ma nemoj, pametnica si - prebacuješ nam jednu od najskupljih ingerencija a finansiranje njet, ništa, nada ?!?

    Do 1988. smo sami odlučivali o svojim putevima, sami ih finansirali i pravili...a onda ste nam sve uzeli i sada nam kao "dajete" ono što je odavno trebalo i biti vraćeno.

    Ma...ne samo to treba da bude naše, nego će sve biti naše, i ti ni takvi kao ti se više ništa nećete pitati.
  • duck

    04.02.2015 20:45
    totalna nekompetentnost
    mogla je prvo da procita draga dr Ministarka malo zakona pa tek onda da daje izjave...naravno da i Vojvodina zeli da brine o svojim putevima ali kako kad joj Srbija ne da novac...tek kad se obezbedi ustavno pravo i novac krene u Vojvodinu vojvodjani ce da se vrlo rado pobrinu za svoje puteve...a to su drzavni putevi drugog reda i lokalni..dr Ministarka kanda ne zna da su drzavni putevi prvog reda u nadleznosti drzave tj Puteva Srbije
    Sramota jedna...otkrila je Ameriku...
  • ZoranNS

    04.02.2015 17:34
    I to da se finansira iz registracija
    I to da se finansira iz registracija vozila u Vojvodini i naplate putarine na teritoriji Vojvodine. Ako žele samo da se oformi preduzeće a da ništa Vojvodina ne dobije od para iz Vojvodine, poput ono 7 posto, onda je to opet vid pljačke građana Vojvodine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija