Blerov spin-doktor uči portparole Vlade Srbije

Alister Kembel, savetnik za medije bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, održao je krajem januara predavanje za sve portparole ministarstava u Vladi Srbije.

Alister Kembel, savetnik za medije bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, održao je krajem januara predavanje za sve portparole ministarstava u Vladi Srbije.

Kembel je bio u Beogradu i održao jedno predavanje kojem su prisustvovali svi zaposleni u ministarstvima koji su zaduženi za komunikaciju sa medijima. "Predavanje Alistera Kembela održano je u okviru programa za unapređenje komunikacije, kako interne, tako i eksterne", rečeno je u Vladi Srbije.

Odgovarajući na pitanje o poseti jednog od najpoznatijih i najkontroveznijih spin-doktora na svetu, u Vladi je rečeno da svakog meseca ugoste predavače za obuku kadra iz oblasti komunikacija. "Svakih mesec dana imamo neke goste predavače. Prošlog meseca je to bio Alister Kembel. U decembru je to bio čitav tim nemačkih stručnjaka za komunikacije vladinih institucija. Tokom ovog meseca očekujemo stručnjake iz britanske vlade koji će držati obuku o komunikacijama u procesu pridruženja Evropskoj uniji", ističu Danasovi sagovornici iz Vlade Srbije.

Na pitanje ko finansira te obuke, odnosno da li se troškovi pokrivaju iz budžeta Republike Srbije, rečeno je da se projekat finansira "iz fondova Evropske unije, Ujedinjenih Arapskih Emirata...". "Oni nam to plaćaju", kažu u Vladi. Napominju da su kadrovi Vlade Srbije "u obavezi da imaju obuke iz oblasti komunikacija u procesu evropskih integracija".

List podseća da su se polovinom prošle godine u medijima pojavile spekulacije da Vlada Srbije plaća konsultantske usluge ovog spin-majstora, ali je on to demantovao. Ta informacija se pojavila istovremeno sa vešću da će Toni Bler biti savetnik srpskog premijera Aleksandra Vučića.

Svetski mediji Kembela prepoznaju kao nekoga ko je, tokom mandata Tonija Blera, imao snažan uticaj na medije, vladao iz senke bio u stalnom sukobu i napetom odnosu sa sedmom silom. BBC ga je svojevremeno optužio da je "frizirao" premijerov izveštaj parlamentu o iračkom oružju, uoči rata u toj državi.

  • ab

    06.02.2015 11:07
    @Grasak
    Dovljno je da vidim nick ne moram da citam dalje.
    ps
    Da li vam je i to zadatak da nervirate nas normalne cak i sa debilnim nickovima, o komentarima necu trositi reci?
  • Mariana

    06.02.2015 04:33
    Ne vidim sta je sporno, on je strucnjak za komunikaciju kao i bilo koji drugi.Sve to se ne finansira iz budzeta, a moze da pomogne Srbiji u evrointegracijama.
  • 05.02.2015 17:14
    Opet promenio mišljenje
    Ali zar Vučić ne smatra da je Bler genocidni monstrum itd itd? Nešto tako nas je ubeđivao 1999. godine i niz godina kasnije. Izgleda da je i o tome, opet, promenio mišljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija