BIRN-u dodeljena nagrada Jug Grizelj

Nagrada "Jug Grizelj" za istraživačko novinarstvo dodeljena je Balkanskoj istraživačkoj mreži BIRN Srbija.
Nagrada "Jug Grizelj" za istraživačko novinarstvo dodeljena je Balkanskoj istraživačkoj mreži BIRN Srbija.

Odluku žirija da upravo BIRN dobije ovu prestižnu nagradu objasnila je dugogodišnja novinarka Antonela Riha, navodeći da je poslednjih godinu dana za ovaj tim bio veoma težak, ali da istraživačko novinarstvo nikada ni neće biti lako.

"Iza svih tih tekstova ili priloga u elektronskim medijima stoje dani i meseci čitanja, proveravanja, bezbroj neuspelih pokušaja da se dođe do relevantnih sagovornika i dokumenta, probijanja kroz lavirinte lažnih tragova i dimnih zavesa", navela je Riha u medija centru.

Ona je dodala da istraživačko novinarstvo nije glamurozno, već "puno pretnji, većih i manjih, stresa i problema svake vrste".

Žiri Fondacije Jug Grizelj čine upravo Antonela Riha, kao i Vukašin Obradović, Olja Bećković, Snježana Milivojević i Filip Švarm. Žiri je odluku o dodeli nagrade BIRN-u doneo jednoglasno.

Nagrada Jug Grizelj dodeljuje se od 1991. godine. Dodeljuju je Grizeljevi prijatelji, kolege i porodica za najviša dostignuća u istraživačkom novinarstvu, a sa željom da čuvaju uspomenu na Juga Grizelja i podstiču istraživačko novinarstvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija