Otkrivene dve nelegalne klanice

Dve ilegalne klanice u selima kod Prijepolja su otkrivene i zatvorene, a veterinarska inspekcija je na tim lokacijama našla 3,4 tone mesa i mesnih proizvoda.
Dve ilegalne klanice u selima kod Prijepolja su otkrivene i zatvorene, a veterinarska inspekcija je na tim lokacijama našla 3,4 tone mesa i mesnih proizvoda.

Klanice su otkrivene u selima Hisardžik i Seljašnica.

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković je tim povodom izjavila da su ilegalne klanice otkrivene u ospežnoj akciji nadlezne inspekcije, i pozvala građane da prijave nelegalnu trgovinu bilo kojih prehrambenih proizvoda.

Ministarka je istakla da će nadležne inspekcije u tom slučaju reagovati u najkraćem vremenskom roku. Kako je precizirano, kontrola u pet prijepoljskih sela obavljena je uz pomoć Odeljenja za privredni kriminal MUP-a Srbije, i tom prilikom na jednoj lokaciji zaplenjeno je tri tone mesa i proizvoda od mesa, dok je u drugoj ilegalnoj klanici zaplenjeno oko 400 kilograma proizvoda.

"Vlasnici su imali nameru, da to stave u javni promet, što je apsolutno zabranjeno zakonom i još jednom bih istakla značaj saradnje svih institucija u borbi protiv ilegalnog tržišta hrane, koja je velika pretnja za opštu zdravstvenu bezbednost", naglasila je Bogosavljević Bošković. Ministarka je rekla da inspektori Uprave za veterinu zbog malog broja ljudi, rade i po 12 sati dnevno i zahvalila se radnicima te uprave na
zalaganju.

"Sa sličnim akcijama nastaviće se i dalje uz saradnju sa drugim institucijama sistema, koje mogu da pomognu. Zdravstvena bezbednost građana mora biti prioritet i na prvom mestu. Naši inspektori su na terenu, ali važna nam je i podrška građana", izjavila je Bogosavljević Bošković. Veterinarska inspekcija je sredinom januara u saradnji sa pripadnicima MUP-a otkrila nelegalnu klanicu u selu Cerovac kod Kragujevca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija