Putevi Srbije angažovali svu mehanizaciju za čišćenje snega

Putevi Srbije su angažovali svu mehanizaciju za čišćenje snega na putnoj mreži, izjavio je rukovodilac Štaba Zimske službe Puteva Srbije Zoran Stojisavljević.
Putevi Srbije su angažovali svu mehanizaciju za čišćenje snega na putnoj mreži, izjavio je rukovodilac Štaba Zimske službe Puteva Srbije Zoran Stojisavljević.

"Očekuje se snežni talas u celoj zemlji i Putevi Srbije su digli sve raspoložive kapacitete i uključili se u rašćićavanje puteva. Tako da spremno dočekujemo sneg", rekao je Stojisavljević.

Prema njegovim rečima, putari su na terenu i preventivno posipaju puteve. "Nijedna deonica trenutno nije ugrožena ili kritična. Saobraćaj se otežano odvija jedino preko Iriškog venca, zato što teretna vozila idu tim pravcem bez zimske opreme", kazao je Stojisavljević dodajući da je zbog toga taj putni pravac danas zatvoren za teretna vozila.

Putevi Srbije su na putu preko Iriškog Venca, na deonici Petrovaradin - Irig - raskrsnica za Vrdnik, od 14 časova uveleli zabranu kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom. Stojisavljević je rekao da su na tom putu preko Iriškog venca danas oko podne dva teretna vozila preprečila put, ali da je tu normalizovan saobraćaj.

Kako je rekao, saobraćajna policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila bez zimske opreme. "Inače, saobraćaj se normalno odvija. Kolovoz je crn odnosno očišćen i preko Zlatibora i preko Iriškog venca", dodao je Stojisavljević.

Zimska služba Puteva Srbije, u periodu od 15. novembra do 31. marta, održava oko 15.000 kilometara državnih puteva sa 160 punktova. Putevi Srbije imaju na raspolaganju ukupno više od 66.730 tona soli i 1.500 tona hladne asfaltne mase.

Zimska služba ima 709 putarskih vozila i kamiona, 328 mašina, 867 radnika putara, 189 tehničara... , a održava 669 km autoputeva, oko 4.100 državnih puteva prvog reda i oko 10.240 km puteva drugog reda. Prema planu, na putevima prvog prioriteta će se posipati so i rizla, putevima drugog prioriteta rizla i šljaka, a na putevima trećeg prioriteta čistiće se sneg.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija