Odbačene prijave Jankovića protiv Kobri

Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo je krivične prijave koje je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice pripadnika vojne policije iz jedinice "Kobre", a u vezi sa incidentom na Paradi ponosa, u kom je napadnut premijerov brat Andrej Vučić.
Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo je krivične prijave koje je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice pripadnika vojne policije iz jedinice "Kobre", a u vezi sa incidentom na Paradi ponosa, u kom je napadnut premijerov brat Andrej Vučić.

Tužilaštvo je saopštilo da nema osnova za pokretanje postupka protiv Saše Jovanovića i Saše Stankovića na osnovu prijave Ombudsmana. "Prvo Osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon brižljive analize i sagledavanja svih dokaza priloženih kako uz krivičnu prijavu zaštitnika građana, tako i dokumentacije i podataka prikupljenih u predmetu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a po krivičnoj prijavi Sektora za unutrašnju kontrolu MUP-a, koju su podneli protiv Žandarmerije, našlo da nema osnova za pokretanje postupka protiv prijavljenih lica Jovanović Saše i Stanković Saše, iz kog razloga je krivična prijava odbačena", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Više javno tužilaštvo saopštilo je da je podnelo krivične prijave protiv osam pripadnika Žandarmerije zbog sumnje da su napali vojna lica.

Oni su optuženi, kako se navodi u saopštenju, zbog postojanja opravdane sumnje da su "kao saizvršioci izvršili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe, u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje".

Njima se na teret stavlja i krivično delo zloupotreba službenog položaja, navedeno je u saopštenju Tužilaštva.
  • Milan108

    07.02.2015 14:37
    Uzalud ti trud Jankovicu.
  • analitičar

    07.02.2015 13:13
    Hajde da ovo malo ozbiljnije pogledamo!

    Zašto Janković tereti Kobre, kad oni nisu krivi? Kriv je Andrej, jer je išao uličarskom logikom: Znaš li ti ko sam ja? Zašto se povukao kad je VBA rekla da će objaviti snimke događaja?
    Čiji interes on tu čuva i čime trguje, zaista ne znam.

    Kao zaštitnik građana bi trebao da postavi jedno mnogo značajnije pitanje:
    -KAKO ANDREJ I PREDRAG IMAJU VOJNO OBEZBEĐENJE, IAKO NA NJEGA IMAJU PRAVO SAMO PREDSEDNIK I PREMIJER???

    Po izjavama SNS, Andrej je običan član stranke, nije ni funkcioner, a Predrag je stepenicu niže. Zašto im onda plaćamo obezbeđenje i čime su to oni zadužili ovu "državu"???

    OVDE SLUŽBENA LICA NISU KRIVA, IMALI SU JASNA NAREĐENJA. KRIVA SU CIVILNA LICA, KOJA SU NASTUPALA SA POZICIJE VLASNIKA "DRŽAVE"!

    Zašto njih ne goni zaštitnik interesa građana bih BAŠ voleo da znam!

    Ovo nije kritika Jankoviću za ono što radi, već za ono što ne sme da uradi!
  • Mile

    06.02.2015 20:22
    Pa gde nađe nevine ljude, pa još "kobre", da protiv njih podnosi krivične prijave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija