Ognjanovići: Dobili smo 17 zahteva

Roditelji Tijane Ognjanović uputili su još jedno saopštenje u kom navode da im je do sada stiglo 17 zahteva za pomoć.
Roditelji Tijane Ognjanović uputili su još jedno saopštenje u kom navode da im je do sada stiglo 17 zahteva za pomoć.

U saopštenju koje su potpisali Jelena i Nebojša Ognjanović navodi se da su molbe prosledili Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.

"Takođe želimo da vas obavestimo da smo se opet obratili RFZO i objasnili im da mi ne tražimo od njih nikakvu poverljivu dokumentaciju, niti da nam otkrivaju poverljive podatke suprotno zakonu, te je potpuno neosnovan njihov odgovor koji nismo zvanično ni primili već smo za njega saznali iz medija, a to je da ne mogu da nam izadju u susret jer zahtevamo od njih nešto protivzakonito", stoji u saopštenju.

Ognjanovići navode da traže od RFZO da im hitno pomognu i da sugerišu kome je od dece pomoć najpotrebnija kako ne bi gubili vreme i kako bi pomoć uputili što pre.

"Obratili smo se i Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljubu Šabiću, sa istim zahtevom i zamolili ga da RFZO u ovom slučaju oslobodi bilo kakve zakonske obaveze čuvanja podataka, ukoliko ona uopšte postoji, a koja bi Fond sprečavala da izadje u susret našem zahtevu", piše u saopštenju.

Oni navode i da su o svemu obavestili roditelje dece koji su im se obratili i da su na taj način potvrdili spremnost da im pomognu čim dobiju predloge od stručnih i nadležnih ustanova, jer, kako navode, nisu oni ti koji su kompetentni da sami odlučuju o zahtevima.
  • I šta sada?

    08.02.2015 21:45
    Čekaće da umre bar 15 dece da nemaju problem oko izbora ili šta? Što ne podele više te novce ako su baš tako rešili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija