"JNA trebalo da vlada posle Tita"

Bivši sekretar za narodnu odbranu Jugoslavije, Branko Mamula smatra da je JNA nakon Titove smrti trebalo da preuzme vlast nad SFRJ.
Bivši savezni sekretar za narodnu odbranu Jugoslavije, admiral Branko Mamula smatra da je JNA nakon Titove smrti trebalo da preuzme vlast nad SFRJ.

Mamula je u intervjuu na programu podgoričke televizije Atlas objasnio da je tadašnjoj JNA bilo jasno da u Jugoslaviji postoje problemi koji vode nestabilnosti zemlje. On je naveo tadašnju ekonomsku krizu i veoma narušene međunacionalne odnose.

Prema rečima Mamule, vojno preuzimanje upravljanja državom možda ne bi bilo "državni udar", ali federalne institucije nisu uspešno vladale zemljom pa je uloga armije bila potrebna.

Mamula je rekao da u slučaju "vojnog udara" u Jugoslaviji ne bi bilo ratova i krvoprolića u razmerama do kojih je došlo. "Možda bi nekih sukoba i krvoprolića bilo, ali ne ovako kako se to dogodilo", rekao je Mamula.
  • 08.02.2015 09:53
    taksista
    VRATITE nam JUGOSLAVIJU
  • 07.02.2015 14:23
    kako ste glupi, tito je umro 1980. a milosevic je dosao na vlast 1987,1988

  • izdajnik

    07.02.2015 14:04
    I na kraju , hteli mi to da priznamo ili ne , sve bivse drzave su napredovale izuzev - lidera u regionu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija