Nikolić odlikuje generala Dikovića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubišu Dikovića Ordenom belog orla sa mačevima prvog stepena.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubišu Dikovića Ordenom belog orla sa mačevima prvog stepena, piše "Politika".

Kako je tom listu rečeno u Nikolićevom kabinetu, predsednik je potpisao ukaz o odlikovanju Dikovića i taj akt će ovih dana biti objavljen u Službenom glasniku.

Ocenjujući da je predsednikova odluka doneta u redovnom terminu za odlikovanja - kako kaže zakon, ona se po pravilu dodeljuju u februaru i junu – list primećuje da se nameće pitanje ko je generala predložio za odlikovanje i kada je odluka o tome doneta zbog specifičnog trenutka u kojem se Dikoviću uručuje ugledno državno znamenje - dok ga Fond za humanitarno pravo optužuje za ratne zločine na KiM 1999. godine.

Fond za humanitarno pravo je 29. januara ponovio da poseduje dokumenta koja ukazuju da je general Diković odgovoran za ratne zločine na KiM što je Ministarstvo odbrane ocenilo kao "nastavak orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane". Direktorka FHP Sandra Orlović je, predstavljajući dosije "Rudnica" o ratnim zločinima nad kosovskim Albancima rekla da su u dosijeu navedeni dokazi koji "ukazuju na odgovornost ili ulogu pripadnika 37. motorizovane brigade VJ čiji je komandant tada bio Diković".

Osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić negirala je da su optužbe na račun Dikovića napad na Vojsku Srbije i istakla da je misija nevladinih organizacija jačanje pozicije institucija i vladavine prava.

  • Duh vremena

    07.02.2015 20:40
    odlikovanje
    Jos sam se pitao ko je taj glavni, kad evo ga! Frajeru da uzmes aviona to malo sto ti je ostalo i vojsku ovo sacicu od 30 000 koliko placamo, da si izasao u ponoc tenkovima na ulice, avionima u brisanom letu iznad glavnog grada celu noc, razoruzao policiju ujutro, postavio vojsku na njihova mesta dok se ne obuce novi kadrovi a ovu bandu pohapsio, narod bi te odlikovao! Ovako jedan drugom iz dupeta virite!!! Vojnicina, moral, dostojanstvo sve to nemas zato su te i odlikovali !!!
  • Podbarac 43

    07.02.2015 14:13
    A Kuma
    Proćiće još koji mesec pa će i kum vojvoda doći na red radikal uvek radikal samo sada skupo odelo i diploma
  • 07.02.2015 12:38
    Bolest!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija