Odlikovanja za Čomskog i Smilju Avramov

Povodom Dana državnosti Srbije predsednik Tomislav Nikolić dodeliće odlikovanje, između ostalih, i filozofu Noamu Čomskom.

Povodom Dana državnosti Srbije predsednik Tomislav Nikolić dodeliće odlikovanje, između ostalih, i filozofu Noamu Čomskom.

Pored načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, laureati će biti i profesor dr Smilja Avramov, filolog Ivan Klajn, publicista i novinar Slavoljub Đukić, kompozitor Zoran Simjanović, džez muzičar Vojislav Simić, tri specijalne jedinice policije, dok će hrabrom vatrogascu Dejanu Lazareviću iz Topole, koji je dao život spasavajući ljude od poplava, znamenje biti uručeno posthumno.

Čomski važi za jednog od žestokih kritičara američke spoljne politike i društvenog sistema. Ovaj profesor lingvistike na MIT-ju je i inostrani član SANU. Odlikovanje sleduje i profesoru i akademiku Ivanu Klajnu, Smilji Avramov, stručnjaku za međunarodno pravo, Slavoljubu Đukiću, koji je karijeru započeo u "Sportu", a potom je radio i u "Večernjim novostima", "Borbi", "Politici" i bio glavni urednik NIN-a.

Dvojica laureata dolaze iz sveta muzike - kompozitor i profesor FDU Zoran Simjanović autor je filmske, pozorišne i televizijske muzike, a dirigent Vojislav Simić pionir je džeza u Srbiji i osnivač prvog Big-bend orkestra u Beogradu.

Prema informacijama "Novosti", Komisiji nije stigao nijedan predlog od MUP-a, niti iz Kancelarije za obnovu, a predlog da Lazarević bude odlikovan potekao je od predsednika Nikolića. Njegova lična inicijativa je bila i da ovogodišnji laureati budu Čomski i Smilja Avramov.

  • Srpkinja

    17.02.2015 09:55
    Srpkinja
    Nekima nije mesto u ovoj drzavi, oni su sramota za ovaj narod koji se uvek samo branio, nikad napadao ili klao !

  • aca drfunkyy@gmail

    07.02.2015 19:51
    neka odlikuje onog ko mu je dao diplomu
    neka odlikuje onog ko mu je dao diplomu
  • janko

    07.02.2015 18:15
    @crno-crno-najcrnji
    a bler, kakav orden je njemu namenio vas voljeni aljek ljeka vuci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija