Vanredno u Vranju, Čačak bez struje

Na teritoriji Vranja proglašena je vanredna situacija zbog nastalih poplava i rizika opasnosti od povećanja vodostaja na rečnim tokovima.
Na teritoriji Vranja proglašena je vanredna situacija zbog nastalih poplava i rizika opasnosti od povećanja vodostaja na rečnim tokovima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Vranja doneo je gradonačelnik Zoran Antić, na predlog graskog Štaba za vanredne situacije.

Na sednici gradskog Štaba zaključeno je da se angažuju sve raspoložive snage i mehanizacija na sprečavanju proboja bedema na Južnoj Moravi na sledećim mestima Zlatokop, Neradovac, Ribince, Ćukovac, Vranjska Banja i Rataje. U toku je učvršćivanje bedema pomoću mehanizacije uzvodno od Zatokopačkog mosta, a meštani postavljaju i džakove sa peskom. Bedem je ugrožen na više mesta, zbog stalnog porasta vodostaja na Južnoj Moravi. Sagledava se mogućnost dodatnog angažovanja mehanizacije i ljudstva na odbranu.

Najkritičnije je na odbrani bedema i sanaciji probijenih delova na potezu Neradovac, Rataje, Ribince i Ćukovac. Vranjsko polje na potezu od Železničke stanice do mosta na Južnoj Moravi kod Vranjske banje je u većem delu poplavljeno. Zbog povećanja nivoa reka Banjštica, na akumulaciji brane Prvonek, vrši se ispuštanje vode u količini koja se uliva u branu. Vodovod Vranje je angažovao četiri ekipe na saniranju posledica od izlivanja kanalizacije i atmosferskih voda. Na području opštine Bosilegrad, zbog snega koji pao, 83 trafostanice su u prekidu, što je oko 500 domaćinstava ostavilo bez električne energije. Područja bez električne energije su Dukat i Gornja Lisina, pa su na teren upućene ekipe EPS-a kako bi sanirale kvarove.

Kod Bujanovca i Preševa, od sela Levosoja nizvodno, Južna Morava je u porastu. Zbog izlivanja reke Moravice došlo je do plavljenja putnog pravca Bujanovac-Preševska Petlja, u mestu Levosoje, kao i do potpune obustave saobraćaja. Alternativni putni pravac je kod Bujanovca, a iz pravca Preševa, Preševska petlja na Autoputu. Radi se na postavljanju veštačkih prepreka i privremene saobraćajne signalizacije.

Na području Moravičkog okruga prošle noći i danas u prepodnevnim satima bez napajanja električnom energijom ostalo je 4.397 potrošača sa 10 dalekovoda, u kvaru je 78 trafo-stanica, a radnici elektrodistribucije su na terenu kako bi što pre normalizovali snabdevanje. Na teritoriji Moravičkog okruga svi putevi su prohodni, a zbog snežnih padavina otežan je saobraćaj na brdsko-planinskom podrucju Lučana i Ivanjice, ali nema zastoja, saopštio je danas komadant Okružnog štaba za vanredne situacije Moravičkog okruga Slobodan Jolović.

Sneg koji jos uvek pada brzo se topi, a narednih dana se očekuju niske temperature i pojava leda na kolovozu, pa se vozačima savetuje oprez u vožnji. Najvecći prekidi struje su na području grada Čačka, gde je bez električne energije ostalo 3.497 potrošača, bez napajanja sedam dalekovoda, a u kvaru 58 trafo-stanica.

U Gornjem Milanovcu bez struje je 451 potrošač, tri dalekovoda bez napona, dok od 12,30 časova normalizovano je snabdevanje na području opstine Lučani. Radnici elektrodistribucije su na terenu, kako bi u najkraćem roku normalizovali stanje, a na području opštine Ivanjica nije bilo prekida u snabdevanju električnom energijom.

  • Mile

    07.02.2015 17:01
    Da je o toj struji vodjeno racuna ranije I zamenjivali stubovi na vreme a o sisianju grana da I ne govorimo ne bi do ovoga doslo .Nikoga nije bila briga za taj narod , dolazili su samo za izbore , lagali ih I obecavali a onda magla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija