Albanci napali snimatelja Tanjuga

Demonstranti sa Kosova, koji u Briselu protestuju protiv dijaloga Beograda i Prištine, napali su danas snimatelja Tanjuga kada je pokušao da ih snimi.
Demonstranti sa Kosova, koji u Briselu protestuju protiv dijaloga Beograda i Prištine, napali su danas snimatelja Tanjuga kada je pokušao da ih snimi.

Napad se dogodio kada se ekipa Tanjuga približila grupi od tridesetak kosovskih Albanaca, koji su protestovali na trgu Šuman. Tanjugovi izveštači su se predstavili i pitali da li bi neko hteo da da izjavu o tome zašto su se okupli i zbog čega protestuju.

Na to se jedan od demonstranata izdvojio i bez ikakvog povoda udario šamar snimatelju Marku Trošiću, kome je od udarca rasečena usna. Napadača su potom obuzdali ostali učesnici protesta, a belgijska policija, koja je posmatrala ceo događaj, posavetovala je ekipu Tanjuga da se skloni, a snimatelja pozvala da, ukoliko želi, podnese prijavu protiv napadača.

"Ovo je Brisel, nismo navikli na ovakve stvari", rekao je policijski inspektor izveštaču Tanjuga. Demonstranti su nosili albanske zastave i parole sa porukama "Dalje ruke od Trepče", "Dosta srpske hegemonije" i "O našim pravima se ne pregovara".

U zgradi ispred koje se održavao protest večeras treba da pocne nova runda dijaloga Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Vučić osudio napad

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić osudio je napad albanskih demonstranata sa Kosova na snimatelja Tanjuga Marka Trošića u Briselu. "Očekujem da će belgijska policija obaviti svoje posao", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa evropskim komesarom za susedsku i politiku proširenja Johanesom Hanom.

  • 09.02.2015 15:11
    Albance sa KiM u Srbiji treba tretirati kao osobe bez LK. Sto znaci da ih treba hapsiti pri odlasku za Suboticu, kao i prevoznike koji im u tome pomazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija