Nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras u Briselu bilateralni sastanak sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini u sklopu dijaloga Beograda i Prištine.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je večeras u Briselu bilateralni sastanak sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini u sklopu dijaloga Beograda i Prištine.

Mogerinijeva se prethodno odvojeno sastala sa kosovskim premijerom Isom Mustafom. Očekuje se da će nakon bilateralnih sastanaka početi i zajednički susret.

Mogerini je najavila nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i susret premijera Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom kosovske vlade Isom Mustafom. "Nadam se da će večerašnji sastanak biti zaključen pozitivnom ocenom", rekla je Mogerini koja je istakla da će prvi sastanak Vučića i Mustafe biti veoma važan, dodajući u obraćanju novinarima da je EU uspešno posredovala u dijalogu Beograda i Prištine prethodnih godina. Ona je izrazila uverenje da će uz njeno posredovanje dijalog i ubuduće biti uspešan.

Portparolka Mogerinijeve Maja Kocijančič izjavila je uoči večerašnje runde dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine da EU pre svega očekuje napredak u primeni Briselskog sporazuma. "Za nas je najvažnije da se sporazum primeni", rekla je Kocijnčič novinarima u Briselu, podsećajući da će ovo biti prvi susret predsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića sa kosovskim premijerom Isom Mustafom.

Ovo je prvi susret u okviru dijaloga od kraja marta prošle godine, kada je usledio duži zastoj izazvan političkom krizom u Prištini, gde mesecima nije bila formirana vlada. Vučić se kasnije danas sastao i sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje.
  • 09.02.2015 20:23
    Koga vise zabole primitivcine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija