Evropska komisija će pružiti svu pomoć Srbiji oko reformi

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da će Evropska komisija pružiti svu podršku Srbiji za dalje sprovođenje programa reformi.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da će Evropska komisija pružiti svu podršku Srbiji za dalje sprovođenje programa reformi.

Han je odao priznanje srpskom premijeru Aleksandru Vučiću i vladi na dosadašnjem radu po tom pitanju. Han je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vučićem u Briselu rekao da zna da je sprovođenje reformi teško, ali je ukazao da je to nužno da bi se građani Srbije približili ulasku u EU.

On je poželeo uspeh u večerašnjem dijalogu Beograda i Prištine i dodao da zna da će to biti ulaganje u budućnost Srbije. Evropski komesar je kazao da računa da će Vučić imati na umu ono što je potrebno u cilju evropske perspektive Srbije, istakavši da je jasni interes Evropske komisije da što pre dođe do otvaranja pregovora o članstvu.

"Želimo da održimo sadašnji zamajac i da vidimo Srbiju što pre u evropskoj porodici. Pre nego što to bude postignuto određen posao mora da se uradi, a komisija i sve njene službe su spremne da pomognu Srbiji na putu u Evropu", naveo je Han.

Vučić: Učinićemo sve da se reforme sprovedu

Vučić je rekao da će on i njegova vlada sigurno sve učiniti da se reforme sprovedu i da Srbija krene ka EU, dodavši da očekuje da što pre dođe do otvaranja poglavlja u pregovorima o članstvu i da u tome računa i na podršku Evropske komisije ali i samog komesara Hana.

Premijer Srbije je osudio današnji napad demonstranata, kosovskih Albanaca, ispred sedišta Evropske komisije u Briselu na snimatelja agencije Tanjug Marka Trošića, rekavši da se nada da će belgijska policija s tim u vezi uraditi svoj posao.

Kosovski Albanci su danas demonstrirali protiveći se dijalogu Prištine sa Beogradom i tražeći da Kosovo preuzme vlasništvo nad rudarsko-metalurškim kombinatom Trepča.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija