Zbog Dana državnosti neradni 16. i 17. februar

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije saopštilo je da će ponedeljak i utorak biti neradni dani zbog obeležavanja Dana državnosti Srbije.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije saopštilo je da će ponedeljak i utorak biti neradni dani zbog obeležavanja Dana državnosti Srbije.

Dan državnosti Srbije se, po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, praznuje 15. i 16. februara, ali će ovog puta neradni dani biti ponedeljak i utorak jer je 15. februar nedelja.

Dan državnosti se obeležava 15. februara u znak sećanja na 1804. godinu kada je u Orašcu počela borba za oslobođenje od Turaka i na to što je na isti dan 1835. godine Skupština u Kragujevcu proglasila prvi Ustav Srbije.

Skupština Srbije je 10. jula 2001. godine odlučila da se 15. februar obeležava kao Dan državnosti, a od 2012. godine taj praznik se praznuje dva dana.
  • Manjina 57

    11.02.2015 08:00
    29.novembar
    Za neupućene: dan državnosti je najveći praznik jedne države, dan, kada je dotična država osnovana ili neki događaj kojim su pokrenuti događaji za formiranje države; u Srbiji je to dan 1.srpskog ustanka, a poklapa se i sa datumom proglašenja prvog ustava (gradivo nižih razreda O.Š). U SFRJ taj datum je bio 29. novembar. Tada se niko nije bunio protiv praznovanja.
  • podbarac 43

    10.02.2015 11:32
    država
    kakva država kakav standard kakva ekonomija treba zasukati rukave a ne praznovati ovi u državnim firmama NON STOP PRAZNUJU
  • Predragg

    10.02.2015 08:39
    Posto smo svetu otvorili oci,naterali da imaju slobodarska ubedjenja,red je da se Dan Drzavnosti slavi 2 dana,sto je malo,jer mi mozemo vise.
    Taj osecaj casti i uspeha,tera nas da svaki drugi dan proglasimo neradnim i/ili praznikom. Avaj crveni dani u kalendaru,pa pravoslavna Nova, 8.mart i 1.maj . Ne treba zaboraviti ni Dan Zelene Majice ni Dan Secanja na Pomisao o Gradnji Mostova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija