Sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Na graničnom prelazu Kelebija carinici su sprečili pokušaj da se u Švedsku prokrijumčare četiri pištolja i više od 5.000 tableta, saopštila je danas Uprava carina.

Na graničnom prelazu Kelebija carinici su sprečili pokušaj da se u Švedsku prokrijumčare četiri pištolja i više od 5.000 tableta, saopštila je danas Uprava carina.

Slučaj se odigrao juče, tokom večeri, kada je na prelaz pristigao autobus vršačkih registarskih oznaka, kojim je tridesetak putnika putovalo iz Vršca u Stokholm. Iako su vozači i putnici prijavili samo lični prtljag, carinici su, zajedno sa policijskim službenicima, detaljno pregledali autobus.

Tada su ispod postave jednog kofera pronašli oko 5.000 tableta za smirenje "ksalol" i oko 100 tableta leka "rivotril", a trojica vozača su rekla da je kofer sa tabletama pošiljka za nekoga u Stokholmu. U toaletu autobusa, carinici su pronašli i četiri pištolja. Tri pištolja marke "zastava" i jedan automatski pištolj "škorpion" bili su oblepljeni samolepljivom trakom i skriveni u šupljinu ispod lavaboa.

Lek "ksalol" se koristi u lečenju napada panike i anksioznosti, dok se ''rivotril" primenjuje i u lečenju epilepsije i prilikom odvikavanja od upotrebe narkotika, piše u saopštenju.

  • 11.02.2015 06:39
    treci put koliko ja znam
    niko od nadleznih ne pokusava nista da zatvori bandu na duzi rok. mozda su u talu.
    SRAMOTA ZA SRBIJU
  • Manina 57

    10.02.2015 12:32
    Stidljivi Šveđani
    Šveđani su verovatno veoma stivljivi pa neće kod lekara da priznaju da su na odvikavanju i da imaju napade panike od naših lažnih azilanata, pa lekove kupuju na crno... A roditeljima je potrebno oružje kako bi svoju decu naterali da popiju te tablete. Ima li neko, neko drugo objašnjenje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija