Još nije zakazano suđenje za udes u Kisačkoj

Suđenje pred Apelacionim sudom Draganu Raciću, osuđenom na pet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe, još nije ni zakazano, iako je od donošenja presude pred Višim sudom prošlo tri i po meseca.  
Suđenje pred Apelacionim sudom Draganu Raciću, osuđenom na pet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe, još nije ni zakazano, iako je od donošenja presude pred Višim sudom prošlo tri i po meseca.

U Apelacionom sudu je za Radio 021 rečeno da suđenje nije bilo moguće zakazati, jer još nisu dobili predmet iz Višeg suda, dok u ovoj instituciji nisu mogli da nam objasne zbog čega predmet još nisu prosledili.

Podsetimo da je Viši sud krajem aprila osudio Dragana Racića na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće koja se dogodila 25. decembra prošle godine u Kisačkoj ulici, u kojoj su poginuli Nebojša Nikolić i Aleksandar Kalajdžić. Sudsko veće, kojim je presedavala Zlata Rodić Knežević, Racića je tada pustilo iz pritvora, tako da drugostepenu presudu čeka na slobodi. Vozačka dozvola oduzeta mu je na tri godine.

Ovaj mladić je udes izazvao tako što je vozio pijan, brzinom otprilike trostruko većom od dozvoljene i udario u "jugo", u kojem su se nalazili Nikolić i Kalajdžić. Početkom maja, veće Apelacionog suda nije prihvatilo žalbu Višeg tužilaštva na odluku kojom je tada ukinut pritvor dvadesettrogodišnjem Raciću. (D.S.)

  • Jo

    19.08.2010 17:32
    Čedice
    Pa što niko od novinara ne pita branitelja reformisanog sudstva Čedicu za mišljenje.reče li on da su neki bili uvreda za sudstvo a kako se zovu ovi sad Čedice kad ne znaju ni da odgovore kako i zašto.A svi u NS znaju zašto jedino nam nije jasno kako
  • emil

    19.08.2010 08:46
    izgubljena
    Da ga nije Zlata slučajno zagubila?
  • milovan

    19.08.2010 08:28
    derikoze
    Verovatno se dogovaruju o modelu sudjenja, tj placanja! Pa svi oni duvaju u istu tikvu. Cista farsa. Zar nesto ocekujete od Apelacionog suda? Nemojte biti naivni. Sve je to ista bagra._

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija