Pritvor zameniku direktora Srbijagasa zbog ubistva bicikliste

Vozaču audija Radosavu Vujačiću posle saslušanja u Višem sudu u Novom Sadu, određen je pritvor do 30 dana. Prema prvim nalazima istrage, on je imao i znatno više alkohola u krvi od dozvoljenih 0,3 promila.

Vozaču audija Radosavu Vujačiću posle saslušanja u Višem sudu u Novom Sadu, određen je pritvor do 30 dana.

Sada predstoje saobraćajna i medicinska veštačenja, kao i saslušanje svedoka. Prema rečima istražnog sudije Miroslava Alimpića, Vujačić je vozio u stepenu veoma teške alkoholisanosti, jer je imao više od 1,6 promila alkohola u organizmu.

Vujačić je u nedelju kasno uveče u Podunavskoj ulici audijem udario petnaestogodišnjeg biciklistu Milana Lutovca, koji je poginuo na licu mesta.

Nesrećni dečak je te večeri, prema rečima rođaka, biciklom krenuo u  naselje Telep da kupi večeru. Vozio je Podunavskom ulicom, i tek što je odmakao nekoliko stotina metara od kuće, u blizini restorana "Ribarska noć", na njega je otpozadi naleteo audi A4, koji se kretao istim pravcem, ka Ulici heroja Pinkija.

Vujačić je inače zamenik generalnog direktora  Srbijagasa i predsednik Odbora Socijalističke partije za Južnobački okrug, a automobil kojim je upravljao nije bio službeno vozilo.

Iz Srbijagasa kažu da će pružiti svu potrebnu pomoć porodici nastradalog mladića, a dalji koraci biće poznati posle istrage koju vodi policija.

Petnaestogodišnji Milan za nekoliko dana je trebalo da krene u gimnaziju "Laza Kostić".

 

  • Gagarin

    27.08.2010 20:50
    Kao prvo, moje saucesce ocu i porodici ubijenog decaka, neka mu je laka zemlja.

    Kao drugo, potpuno se slazem sa Slaninarom (vidi gore) - lepo je sto Srbijagas hoce da pomogne, ali koja je tu krivica Srbijagasa? I od cijih para ce da pomogne? Ako neko treba da plati, to je krivac i njegova porodica! Kada pocne licna imovina da se pleni bice reda!!!

    Kao trece, problem pijanih vozaca postoji svuda u svetu. Taj problem je ovde gde zivim donekle ublazen na sledeci nacin: ukoliko se dokaze GDE se vozac napio - u baru, restoranu, ili cak na privatnoj zurci, pred zakonom odgovaraju i vlasnik bara, restorana ili domacin zurke. I to i krivicno i materijalno. Tako da nikome nije u interesu da pusti pijanog coveka na ulicu. Radije vlasnici restorana, konobari ili domacini pozovu i plate taksi da odvezu pijanca gde treba. A to im je i motiv da ne dozvole nekome da se ozveri, posto ce ih taksi kostati.
  • 25.08.2010 09:06
    djabe nam pisanje i sve ostalo...
    Mi pisemo, a oni dal citaju ili ne, bas ih briga, iza takvih sto ne postuju zakon,sto ubijaju pesake,bicikliste,vozace u drugim vozilima sto.... stoje sudije,policija i naravno najvisi stranacki funkcioneri koji su u samom vrhu vlasti,predsednici,podpredsednici,poslanici...
    lepo je povucena paralela izmedju crnih i belih ljudi...
  • NOVOSAĐANIN

    24.08.2010 20:23
    IMA JOŠ KRIVACA
    Pored ovog bahatog/zato što je jedan od direktora u Srbijagasu i misli da može sve jer ima debelu zaštitu i nekoliko stotina hiljada mesečnu platu/ vozača ima još nekolika indirektnih krivaca za ovu i nekoliko ranijih nesreća sa smrtnim ishodima na ovoj deonici Podunavske ulice.U krivce se mogu ubrojati i gradonačelnik,gradsko veče i direktor ZIG-a.Oni se nadmeću ko će lepši i veći spomenik ostavi iza sebe / most Franje Josipa,riblja pijaca sa bivšim terminalom autobuskog stajališta, nova opštinska zgrada radnička br.2, asfaltiranje i uređenje bul.M.Pupana i Trga slobode./na čije konkursne dokumentacije je potrošeno blizu milijardu dinara a ne rešavaju probleme koji život znače u gradu.Krivicu snosi i sekretarijat za saobračaj koji je dozvolio saobračaj u jednoj gradskoj ulici koja ne zadovoljava ni osnovne tehničke propise.Kolovozna trasa je veoma loša i uzana za takav intenzitet saobračaja, nema pešačke staze niti električnog osvetlenja.Ni saoračajna policija taj deo puta ne kontroliše i dalje se odvija teški kamionski saobračaj preko 30t i ako je dovoljeno samo do 5t.Reflektori koji su izgađeni bez odobrenja za osvetlenje teniskih direktno zaslepljuju vozače i predstavljaju veliku opasnost. Svi ovi propusti su doprineli da se dogodi nekoliko nesreća sa smrtnim ishodom i samo će vozaći snositi teret krivice dok oni koji za to primaju debelu platu i dalje će proći nekažnjeno !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija