Napadaču na Isakovića pritvor od 30 dana

Napadač na glumca Borisa Isakovića, Ivan Marković, optužen je za pokušaj teškog ubistva i nakon saslušanja kod istražnog sudije Višeg suda, određen mu je pritvor od 30 dana.      
Napadač na glumca Borisa Isakovića, Ivan Marković, optužen je za pokušaj teškog ubistva i nakon saslušanja kod istražnog sudije Višeg suda, određen mu je pritvor od 30 dana. Istražni sudija, Miroslav Alimpić, kaže za Radio 021 da se Marković branio ćutanjem, a da je svoju odbranu izneo pred policijom.

Alimpić kaže da je delo prekvalifikovano zbog toga što je podmetanjem bombe bilo ugroženo više lica i da će se tokom istrage pokazati da li je motiv zločina bilo to da se odloži prijemni za Akademiju umetnosti, jer je Marković od jedne osobe uzeo novac da se ona upiše na smer glume.

Kako je saopštila policija, Marković, koji je korepetitor u SNP-u, pre nego što je podmetnuo bombu, na prevaru je uzimao novac pod izgovorom upisa jedne osobe na glumačku akademiju. Kako se objašnjava u saopštenju, pošto nije uspeo da ga upiše, roditelj je zahtevao od Markovića da mu vrati 2.500 evra, koliko mu je dao za upis deteta. Da bi izbegao vraćanje novca, Marković je stvorio privid kod prevarenog roditelja kako je i on prevaren i kao smetnju naveo Borisa Isakovića, člana prijemne komisije za upis na Akademiju umetnosti.

Upravnik SNP-a, Aleksandar Milosavljević, iznenađen je činjenicom da je Borisa Isakovića napao jedan od zaposlenih u pozorištu. On za Radio 021 kaže da Isaković i Marković nisu imali profesionalnih kontakata. "Ma koliko mi bilo strašno da je počinilac zaposlen u Srpskom narodnom pozorištu, s druge strane mi je laknulo što je uhvaćen", kaže Milosavljević.

Kako Radio 021 nezvanično saznaje, Marković je bio poznat kao konfliktna ličnost, često se nasilno ponašao i dolazio naoružan na posao. U saopštenju policije sa navodi da je protiv osumnjičenog u ranijem periodu podneto više krivičnih prijava za dela sa elementimma nasilja.

Isaković je povređen 23. juna u eksploziji ručne bombe postavljene ispod njegovog automobila na Bulevaru Kneza Miloša, a operisan je u Kliničkom centru i nakon dva dana pušten na kućno lečenje. Novosadska policija utvrdila je da je ispod njegovog automobila eksplodirala ručna bomba M-52. (Milena Jerkov)

  • Gajo

    26.08.2010 00:53
    K'o repetitor
    Korepetitoru baš i nisu sve umetničke koze na broju čim se bavi repeticijom iskustva devedesetih: trgovina oružjem, ubistva, korupcija. Sad je odsvirao svoje... Sva sreća pa je Boris izvukao živu glavu. Uhapšen je i glupavi bomb-dealer (na svu sreću naše dece). Pitam se samo šta je sa dobrovoljnim davaocem mita i zašto se i on kao jedan od scenarista ovog kriminalnog komada takođe ne izvede pred lice pravde zbog pokušaja korupcije?
  • Pop

    24.08.2010 20:08
    OK, znam da je korepetitor pijanista, samo sa baletom deluje smesnije. Mada, salu na stranu ludak je zaista mogao da pobije ko zna koliko ljudi. Svako ko je sluzio vojsku zna koliko je razorna. Mnogo je gora od klasicne kasikare. Sreca pa nije bilo ljudi unaokolo i sto se sve desilo rano izjutra, jer je moglo biti svasta. Steta sto kod nas se ne sabiraju kazne pa sto nedobije jedno 150 godina zatvora. Ali, zaista vrlo crnohumorno.
  • @Bilja & @ja

    24.08.2010 18:38
    pa majku mu
    a taman smo se lepo zabavljali cekajuci suvislu izjavu ministra

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija