Mađarska podigla duplu ogradu, i dalje zatvoreni Horgoš i Bački Vinogradi

Mađarska policija podigla je novu bodljikavu žicu i iza nje postavila čeličnu ogradu na graničnom prelazu Horgoš 2, a sa srpske strane granice jutros je mirno i trenutno se nalazi značajno manji broj izbeglica nego tokom prethodnog dana, kada je došlo do sukoba izbeglica i mađarske policije.
Mađarska policija podigla je novu bodljikavu žicu i iza nje postavila čeličnu ogradu na graničnom prelazu Horgoš 2, a sa srpske strane granice jutros je mirno i trenutno se nalazi značajno manji broj izbeglica nego tokom prethodnog dana, kada je došlo do sukoba izbeglica i mađarske policije.

Od ranog jutra izbeglice se prevoze direktno ka Hrvatskoj na granični prelaz Bezdan, a tokom prethodne večeri veliki broj njih je prevezen u prihvatni centar u Kanjižu, odakle su uglavnom odlazili ka Hrvatskoj. Nije moguće tačno utvrditi koliko se izbeglica trenutno nalazi na ovom prelazu, s obzirom da su mnogi i dalje u šatorima, razapetim po livadama u blizini zvaničnog graničnog prelaza.

U razgovoru sa Tanjugovim izveštačem deo njih tvrdi da i dalje planiraju da ostanu na ovom mestu, uprkos tome što su Mađari ponovo postavili zid na granici, dok drugi tvrde da ne smeju da se usude da uđu u autobuse, jer ne znaju da li će ih oni zaista odvesti u Hrvatsku, kao ni da li je ta ruta za njih bezbedna i da li će preko nje uspeti da stignu do Nemačke.

Na graničnom prelazu Horgoš 1 situacija je, takođe, mirna i tu se jutros nalaze migranti u svojim šatorima, a granica je do daljnjeg zatvorena, te je neizvesno i kakva će biti sudbina ovih ljudi.

Granični prelazi sa Mađarskom, Horgoš i Bački Vinogradi su i dalje zatvoreni, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS). Za sada su granični prelazi Kelebija i Bački Breg otvoreni za saobraćaj, a samo za putnička vozila od sedam do 19 časova otvoreni su i granični prelazi Đala i Bajmok.

AMSS je poručio vozačima da, ukoliko se odluče na put preko Hrvatske, trenutno nema dužih zadržavanja i da je ista situacija i na ostalim graničnim prelazima na ulazu i izlazu iz Srbije.

  • ovdasnji

    17.09.2015 13:06
    &Ej - mali
    ne ti si odavde !
    Ti im dozvoli da ti menjaju namestaj u dnevnoj sobi,ali ja necu !
    za deset godina,nasa deca ce biti manjina u svojoj evropi-natalitet pomesan sa religijom je cudo !
    voda i ulje se ne mesaju !
  • 17.09.2015 12:27
    Podrška
    Samo odlučno. Tako se čuva granica, nacija, teritorija i osigurava bezbednost naroda u državi. Srbija bi mogla mnogo da nauči od mađara. Jer bolje sprečiti nego lečiti kasnije probleme.
  • Ej

    17.09.2015 10:40
    mali
    Da si ovdasnji ne bi bio nacista!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija