Svetska banka odobrila Srbiji kredit od 100 miliona dolara

Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je Srbiji kredit od 89,5 miliona evra (100 miliona dolara) za projekat koji će finansirati povećanje konkurentnosti i otvaranje novih radnih mesta, saopštila je ta banka.

Odbor izvršnih direktora Svetske banke odobrio je Srbiji kredit od 89,5 miliona evra (100 miliona dolara) za projekat koji će finansirati povećanje konkurentnosti i otvaranje novih radnih mesta, saopštila je ta banka.

Odobravanje zajma usledilo je dan nakon sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića sa Džimom Kimom, predsednikom Svetske banke, u utorak, u sedištu te organizacije u Vašingtonu, navodi se u saopštenju. "Otvaranje novih radnih mesta za mlade ljude je najveći prioritet Srbije", rekao je potpredsednik Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Siril Miler.

Miler je dodao da je Svetska banka na to reagovala projektom "kojim će se jačati promocija investicija, podsticati inovacije u privredi i pomoći mladim građanima Srbije da se povežu sa poslodavcima". Projekat konkurentnosti i zapošljavanja podržaće tri oblasti: stvaranje bolje investicione klime, podsticanje inovacija i preduzetništva i pružanje usluga koje će povezivati radnike i poslodavce.

U vreme fiskalne konsolidacije projekat će se usredsrediti na pružanje boljih usluga u javnom sektoru namenjenih investitorima i onima koji traže posao, što će se postići boljim korišćenjem javnih sredstava, navodi se u saopštenju.

  • Predragg

    18.09.2015 10:58
    To nije kredit,to je poklon Svetske Banke.Ko i svi drugi krediti. Rek`o Vucic.
  • 18.09.2015 09:04
    U prevodu: još jedna velika pljačka ovog naroda. Ako, ako... nismo bolje ni zaslužili, a na sledećim izborima ćemo pokazati da smo jednako glupi kao što smo bili i dati političarima zeleno svetlo da i dalje troše naše pare. Dođe mi da se kamufliram sa ovim azilantima, hoću i ja u Nemačku!
  • goran

    18.09.2015 07:46
    Nažalost Srbija od toga koristi neće imati. Kredit će razgrabiti političke stranke kroz razne fingirane (ujedno besmislene i nepotrebne) projekte.A gradjanima će ostati obaveza da ih lepo i uredno vrati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija