Lasta duplirala cenu autobuske karte za izbeglice

Aktivisti Infoparka objavili su danas da autoprevoznik "Lasta" zarađuje na kartama koje prodaje po daleko većoj ceni od redovne izbeglicama sa Bliskog Istoka.
Aktivisti Infoparka objavili su danas da autoprevoznik "Lasta" zarađuje na kartama koje prodaje po daleko većoj ceni od redovne izbeglicama sa Bliskog Istoka.

 

Lastina karta do Šida za izbeglice košta 2.000 dinara, dok na istom šalteru karta za vožnju kod drugog autoprevoznika košta 1.090 dinara.

Međutim, izbeglice nemaju pravo izbora jer im Lasta prodaje isključivo kartu od 2.000 dinara. Volonterki Info parka je otvoreno rečeno: "za vas 1.090, za migrante 2.000 dinara". Kako navode aktivisti, Lasta je do nedavno prodavala kartu za Kanjižu po ceni od 1.800 dinara, pa je pre desetak dana podigla na 2.000.

"Udaljenost Beograda i Kanjiže je 200 km. Lasta danas prodaje kartu do Šida (116 km) po istoj ceni, a odbija da izbeglice pusti na redovne autobuse gde karta košta 1.090 dinara", navode u Infoparku i dodaju da su danas obaveštavali izbeglice o ovoj prevari i upućivali ih na druge autoprevoznike sa korektnom cenom karte koja je do 10 evra.

Inforpark su pre nekoliko dana otvorili Fond B92 i Trag fondacija, nalazi se kod autobuske stanice u Beogradu, a volonteri rade na pružanju neophodnih informacija i logističke podrške izbeglicama.

  • 18.09.2015 12:33
    Gedžovani humanitarci...
  • prokletnici

    18.09.2015 12:12
    ZASTO

    zasto to radite!

    na CIJI racun i KO u "lasti" zeli TAJ novac!?

    "lasta" ce ovu PLJACKU debelo osetiti...

  • Pera

    18.09.2015 12:08
    U pitanju su vanredni polasci koji u jedno smeru idu puni a vracaju se prazni to je jedan od razloga zasto je karta nesto skuplja.
    Zar treba da se ponovi stanje od pre mesec dana da nasi putnici ne mogu po ceo dan da udju u autobus i da se prevezu jer su sve karte pokupovali imigranti. Ovako imaju organizovan prevoz za njih (ako ih na tim linijama ima precise) ili ako ih ima manje koriste redovne linije.
    Pre par meseci taksisti u Subotici nisu uopste hteli da voze lokalno stanovnistvo jer im se ne isplati. Vozili su samo imigrante.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija