Ikone i krstovi na protestu protiv "Prajda"

Litija za pravoslavnu porodicu i porodične vrednosti, kojoj prisustvuje oko 100 građana, krenula je danas oko 17 časova od hrama Svetog Save ka centru Beograda.
Litija za pravoslavnu porodicu i porodične vrednosti, kojoj prisustvuje oko 100 građana, krenula je danas oko 17 časova od hrama Svetog Save ka centru Beograda.

Saobraćaj u ulici Kralja Milana odvijao se samo u jednom pravcu zbog kretanja Litije koja je prošla preko Terazija, kroz Knez Mihailovu ulicu do Saborne crkve i Vaznesenjske crkve u ulici Admirala Geprata.

Među okupljenima je bilo najviše vernika, sveštenih lica, ali i roditelja i dece koji su nosili crkvene zastave i ikone.

Dok su prolazili Terazijama pevali su crkvene pesme, a šetnju protiv Parade ponosa obezbeđivalo je nekoliko pripadnika policije.

Učesnici Litije protive se održavanju Parade ponosa i zalažu se za sprečavanje abortusa. Moleban i Litiju organizovali su udruženje Pravoslavna porodica i bratstvo svetog Stefana iz Slanaca.
  • Tja

    25.09.2015 07:43
    Kalauz

    A ne, to je rezervisano za pripadnike SPC.
  • Jovan

    19.09.2015 22:06
    Ovaj protest nije za nevernike i protivnike hrišć
    Ovaj protest održan da bi hrišćani tražili prava da sačuvaju tradicionalnu porodicu i postojeće porodične vrednosti, i da iskažu nezadovoljstvo prema paradi homosexualaca koja se bori da nam menja tradicionalnu porodicu i porodične vrednosti. I u tome ne vidim ništa loše. A oni koji podržavaju homosexualce i pozivaju se na toleranciju, isto bi trebali da tolerišu i ove vernike i njihov način života. U suprotnom su licemeri. I takvi uglavno samo gledaju druge šta rade, optužuju ih, a ne vide sebe da su gori.
  • SPC

    19.09.2015 19:30
    preteruje
    mesa se i gde treba i gde ne treba: rezultat je
    talibanizacija vernika i kacavendizacija svestenstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija