Ispisano celo odeljenje koje je direktorka upisala preko veze

Svi nezakonito upisani đaci su ispisani iz Zubotehničke škole, nakon što je utvrđeno da ih je direktorka Biljana Blagojević Sedlar upisala preko veze. Inače, od 1. septembra direktor sme da upiše još đaka, ali samo ako se neko ispiše.

Svi nezakonito upisani đaci su ispisani iz Zubotehničke škole u Beogradu, nakon što je utvrđeno da ih je direktorka Biljana Blagojević Sedlar upisala preko veze.

- Ispisan je 31 đak, koliko ih je direktorka upisala preko dozvoljenog broja. Deca su doživela veliku traumu i mnogi od njih zbog toga posećuju psihologa. Direktorka je prošla nekažnjeno, iako je, po mom mišljenju, ceo slučaj trebalo da se završi upravo kaznom za njen nezakonit rad, a ne preko leđa dece - kaže predsednik Foruma srednjih stručnih škola Milorad Antić.

On ističe da se nakon pisanja medija, konačno saznalo za bahato ponašanje direktorke Zubotehničke, koja već godinama koristi položaj da u školu upisuje decu moćnih i bogatih. - Baš zato za nju i nema kazne. Leđa joj čuvaju svi oni čiju je decu upisivala, iako nisu imala dovoljno bodova za upis u Zubotehničku.

Inače, propisi su takvi da od 1. septembra direktor sme da upiše još đaka, ali samo ako se neko ispiše. Uprkos zabrani Ministarstva prosvete, direktorka Biljana Blagojević Sedlar našla je mesta za 31 đak. U školu je hitno poslata inspekcija. Inače, Zubotehnička škola je jedna od popularnijih i regularno uspevaju da je upišu samo veoma dobri đaci.

Branislav Pavlović, predsednik Sindikata obrazovanja Srbije ističe da direktorki Zubotehničke škole to nije prvi put da upisuje đake preko odobrenog broja, kao i da je samog ministra prosvete Srđana Verbića nedavno upozorio na neregularnosti u njenom radu. - Direktorka shvata tu školu kao ličnu svojinu i dopušta sebi da radi šta hoće, da upisuje đake preko broja, da nagrađuje i kažnjava zaposlene kako joj se prohte, a čak je bilo priče i da je školski odbor naterala da donese odluku o povećanju njene plate, što je inače potpuno nezakonito. O svemu tome obavestio sam ministra prosvete prilikom jednog sastanka.

U školskoj upravi Beograda takođe su potvrdili da su primili prijavu o nezakonitom upisu celog jednog odeljenja u Zubotehničkoj školi i da su o tome odmah obavestili prosvetnu inspekciju Ministarstva prosvete koja je reagovala.

  • Novosađanka

    19.09.2015 17:49
    ponižqvqjuće
    Ovaj događaj je samo jedan u nizu koji uništavaju naš obrsazovni sistem. Kad se povede reč o prosveti uvek se prvo pominju mizerne plate a škripi na svim stranama. Loša predavanja ako želite da vam deca imaju znanje morate smi da se potruditi ili ako imate mogućnosti da platite privatne časove, loš program, veliko prisustvo protekcije. Ivi što pominju bahate roditelje i bahatu decu malo neka pogledaju ko su ti ljudi i kakva su im deca među njima ima najviše onih kojima ti isti prosvetari gledaju kroz prste i dela odlične ocene a samo znanje je vrlo upitno.
  • Crna sova

    19.09.2015 17:07
    Borislav
    Trazimo proteste prosvetara zbog ovakvih stvari, zbog bahatih, direktora, zaposljavanja preko veze i stranke, proteziranja dece... a ne samo zbog plate!
    Onda cemo svi biti uz njih (prosvetare) jer ce protest biti za dobro svih nas


    Protesti su i inače za dobro svih. Ili mislite da se to što su profesori loše plaćeni, redovno uniženi, ostavljeni na milost i nemilost hirovima stranaka, bahatih roditelja i nevaspitanih učenika ama baš nikako ne odražava na društvo u celini?
  • borislav

    19.09.2015 15:39
    Trazimo proteste prosvetara zbog ovakvih stvari, zbog bahatih, direktora, zaposljavanja preko veze i stranke, proteziranja dece... a ne samo zbog plate!
    Onda cemo svi biti uz njih (prosvetare) jer ce protest biti za dobro svih nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija