Četiri psa uginula od toplotnog udara na izložbi

Četiri psa uginula su od toplotnog udara danas na izložbi pasa "Saut viner šou" na izletištu Pašina česma u Leskovcu.
Četiri psa uginula su od toplotnog udara danas na izložbi pasa "Saut viner šou" na izletištu Pašina česma u Leskovcu.

U Kinološkom društvu Leskovac, koje je organizovalo izložbu, agenciji "Beta" rečeno je da su psi duže vreme bili izloženi suncu.

- Veterinari su u dva slučaja, za koje ja znam, odmah pritekli u pomoć, ali nisu uspeli da pomognu psima. Savet je vlasnicima pasa da osetljive rase nikako ne izvode po velikim vrućinama i oni uglavnom to i ne čine. Molili smo se da ne pada kiša dva dana dok traju izložbe, ali su nas iznenadile ove tropske vrućine. Jako nam je žao zbog svega što se desilo - kazao je Nebojša Jovanović, predstavnik Kinološkog društva.

U Leskovcu je danas temperatura dostigla 35 stepeni u hladu. Danas se održava nacionalna izložba pasa svih rasa, a sutra je međunarodna na kojoj će pored pasa iz Srbije biti izloženi i psi iz Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Nemačke, Italije i Poljske.

Za najlepšeg psa je proglašen Kane Korso iz Niša, drugo mesto je zauzeo Bob Tejl iz Bugarske, a treće nemački lovački terijer iz Leskovca.
  • mile

    20.09.2015 05:07
    Bas sam se nasekiro.Nisu im dali suncobrane , sramota.
  • Toto

    20.09.2015 02:46
    Nelupetajte
    Ne trazite ode krivca kad se zna koj .Sami vlasnici izlagaci znaju kakve uvjete moraju svojim ljubimcima napraviti kad se tice izlozbi na otvoreno i po visokim ekstremnim temperaturama.Vecina izlagaca to zna. Koliko sam uspjela vidit da na ovoj izlozbi nije bilo pitke vode e tu je greška samog organizatora .Jer mora da bude voda ,struja.Ode je organizator zakazao s vodom koja je jako ,jako potrebna,a za sve ostalo su krivi vlasnici ili hendleri koji nisu marili za životinje.
  • Tuga

    19.09.2015 21:24
    kreteni kako mozete da ostavite zivo bice na suncu da skapava ili zatvorenre u kolima
    sami se otoplili da bog da

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija