Preminula starica povređena u centru (Foto)

Starica povređena u utorak popodne u udesu kod Uspenske crkve preminula je u Urgentnom centru, kaže za Radio 021 Ognjen Kelečević iz Kliničkog centra Vojvodine.  
Starica povređena u utorak popodne u udesu kod Uspenske crkve preminula je u Urgentnom centru, kaže za Radio 021 Ognjen Kelečević iz Kliničkog centra Vojvodine.

"Starica sa inicijalima R.R, rođena 1929. godine primljena je sa teškim telesnim povredama opasnim po život i, pored svih preduzetih mera, preminula je od posledica udesa", kaže Kelečević.

Saobraćajna nezgoda dogodila se u utorak oko 17 časova, kada je starica prelazila kolovoz van pešačkog prelaza između dva semafora u Uspenskoj ulici. Na nju je naleteo kombi beogradskih registracija, a svedoci navode da je vozač prikočio čim je žena izašla na put iz zelenila na razdelnom ostrvu, ali kažu da nije mogao da je izbegne.

Očekuje se zvanično saopštenje policije.

  • VladeX

    01.10.2010 12:34
    Trag kočenja
    Siniša, nemoj molim te da pričaš o stvarima u koje se ne razumeš. Na suvom asfaltu koeficijent trenja između guma i asfalta iznosi oko 0.7 i 0.8. Uz slobodnu procenu da je trag dugačak negde oko 10m i da kolizija nije uticala na smanjenje brzine (auto bi brže usporio da je udario u nešto masivnije i teže od 80 godina stare gospođe), dolazimo do toga da je čovek u trenutku kočenja vozio oko 45 km/h (dodaj-oduzmi koji km). Sve i da je ograničenje 40 (a prilično sam siguran da je tu ograničenje 50), to nije prekoračenje brzine koje bi za posledicu imalo nemogućnost zaustavljanja na vreme. Čovek nije dužan da gleda da li će mu izleteti neko iz žive ograde. Možda je gledao u retrovizor jer je hteo da se prestroji u desnu traku. Možda ga je zaslepio neko farovima. Ima hiljadu možda. Poenta je da je, nažalost, žrtva sama kriva za svoju smrt, a odgovaraće čovek koji je vozio po propisima.
  • cuvar

    01.10.2010 09:46
    Pa,znas kako.... Postoji znak zabrane prolaza za sva vozila. Dobra strana je da se mozemo pravdati da ne znamo sta taj znak znaci,jer ne postoji biciklisticka vozacka dozvola
  • Sinisa

    30.09.2010 20:43
    je na prvom mestu pesak pa biciklista (samo da se
    Slazem se da teba da se postavi ograda, ali ne moze neko da me ubedi da je ziva ograda toliko visoka i da vozac nije mogao da je vidi. Jedino da je starija gospodja bila visine ispod 110 cm, mada sumnjam.Ako ste malo bolje obratili paznju, na drugoj vecoj slici se vidi (i dalje ne ceo) poduzi trag kocenja putnickog automobila. To naravno implicira da se vozac istog nije pridrzavao ogranicenja i da je vozio brze od 40 km/h. Ne pravdam stariju gospodju i kao sto rekoh jesam za to da se izgradi neka ozbiljnija ograda koja bi sprecila dalje izazivanje ovakvih saobracajnih udesa u kojima pesaci gube zivote.

    Jos samo nesto na kontu negodovanja biciklista. Da li postoji i jedan znak kojim se zabranjuje saobracanje bicilista kroz centar (pesacku zonu)??
    Kako ne postoji takav znak, cika saobracajac nema zakonskog osnova za ispisivanje kazne. Mislite o tome :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija