Ukradeno oružje sa Sajma lova i ribolova

Sa Novosadskog sajma u petak ujutru je ukradeno oružje, iz Hale 1 gde se trenutno održava Međunarodni sajam lova i ribolova.
Sa Novosadskog sajma u petak ujutru je ukradeno oružje, iz Hale 1 gde se trenutno održava Međunarodni sajam lova i ribolova.

Nepoznati muškarac provalio je u halu i opljačkao tri štanda sa oružjem.

"Napadnut je radnik obezbeđenja koji je čuvao otvoren prostor, odnosno zaprećeno mu je pištoljem, a potom je napadač pobegao u nepoznatom pravcu", navodi direktorka marketinga sajma, Marijeta Lazor, za Radio 021.

Prema rečima portparolke novosadske policije Mileve Tomić, krađa se dogodila oko pet sati ujutro, a uviđaj je trajao do 11.00. Kako kažu izvori iz istrage, ukradeno je oko 40 pištolja i još neko oružje, najviše sa štandova kragujevačke "Zastave" i beogradskog preduzeća "Snajper".

Na štandu "Zastave" je rečeno da su im ukradene 32 "kratke cevi", a među ukradenim oružjem je i pištolj čija je vrednost 8.500 evra. Beogradskom "Snajperu" ukradeno je pet pištolja, ali i dosta prateće opreme. Nekoliko pištolja ukradeno je i sa štanda "Lovac AGP", a sa štanda kragujevačke "Cuce" odnet je posebno skup i dragocen gravirani pištolj.

Slabo čuvano oružje

Štandove sa oružjem na Sajmu lova i ribolova čuvao je jedan nenaoružan radnik obezbeđenja. "U noćnom režimu obezbeđenje Sajma sve hale imaju noćne čuvare koji su zaključani u našem izložbenom prostoru i koji nisu naoružani, već se samo brinu o tome da ne izbije požar i, u slučaju da se tako nešto dogodi, da mogu da dojave", objašnjava Marijeta Lazor za 021.

Hala na Novosadskom sajmu u kojoj se održava Lorist ponovo je u 11.00 otvorena za izlagače i posetioce.

  • sladjan

    04.10.2013 17:16
    obezbedjenje
    da to nije kojim slucajem bio ,,RAMBO,,
  • 13

    04.10.2010 09:30
    Obecanje ludom radovanje
    Novi sad siguran grad.Rekose kada su se birali.A u sigurnom gradu svaki dan pljacke,ubistva,silovanja.Kakva vlast takvi i njihovi biraci.Ukinuse smrtnu kaznu,jer da to nisu uradili za njih ne bi imao ko da glasa.
  • komšija

    04.10.2010 04:15
    sramota ALI ČIJA
    deru za karte a ni pošteno obezbeđenje neće da plate da se utvtdi ko je radio studiju obezbeđenja velikih manifestacija i da li je sajam sam smanjio mesta zaposlenih u obezbeđenju, i preko potrebni video nadzor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija