Vođa štrajka u zatvoru osuđen za pokušaj ubistva

U Okružnom zatvoru u Novom Sadu u sredu štrajkuje samo 39 zatvorenika, dok je dan ranije štrajkovalo glađu njih 83.  
U Okružnom zatvoru u Novom Sadu u sredu štrajkuje samo 39 zatvorenika, dok je dan ranije štrajkovalo glađu njih 83.

Pritvorenici protestuju jer su nezadovoljni visokim kaznama koje se izriču i, kako su oni procenili, neosnovanim produženjem pritvora i sporošću rada sudova.

Međutim, direktan povod za protest bio je nezadovoljstvo jednog pritvorenika, kaže za Radio 021 portparolka Višeg suda Svetlana Tomić Jokić. "Konkretan povod je bio kazna koja je izrečena u prvom stepenu, znači nepravnosnažno, optuženom Marku Radenkoviću koji je dobio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 13 godina", tvrdi ona.

Radenković je osuđen za četiri krivična dela, među kojima je i teško ubistvo u pokušaju. Njemu je sud opozvao ranije utvrđenu kaznu od devet meseci zatvora za tešku krađu. Kako će se štrajk pritvorenika u novosadskom zatvoru dalje odvijati ili će prestati portparolka suda nije znala da kaže.

Pritvorenike je u utorak obišao i sudija Višeg suda Darko Tadić koji je u ime predsednika suda ovlašćen za to, a upravnik zatvora obavestio je u sredu saopštenjem sud o broju pritvorenika koji protestuju.

  • Jogi Letač

    20.10.2010 19:09
    Mislim, nisu oni u zatvoru na izletu. Ne sviđa vam se, fala bogu, ima po Srbiji zatvora, prebacite kolovođe u neke udaljene zatvore, razbijte grupu, pa onda nek malo razmišljaju zašto su se uopšte našli na tim mestima. A neće ni rodbina toliko da ih obilazi, pa će da se zapitaju šta im je štrajk uopšte trebao.
  • 20.10.2010 17:39
    Lik osuđen za pokušaj ubistva, pa se sad on žali??? Pa u nekim drugim državama bi mogao da dobije i doživotnu, ili barem duplo veću kaznu... mala je to kazna za jedno takvo delo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija