Poslao skoro 200 pisama državnicima, a dobio samo četiri odgovora

Policijac u penziji Dimitrije Fuštić poslednje dve decenije napisao je i poslao skoro 200 pisama državnim i crkvenim organima.

Slao ih je jer je nezadovoljan kako se odnose prema zemlji i njenim građanima. Pisao je Miloševiću, Mesiću, Tadiću Tuđmanu, Izetbegoviću, Draškoviću, Bulatoviću, Joviću, Kofi Ananu, Bleru i mnogim drugima. Svoja pisma je slao na srpskom, uz povratnicu, da bude siguran da će stići na pravu adresu.

Prigodnim obraćanjem od drugova, preko gospode, do prijatelja, političarima koje je samo video preko televizora, Dimitrije Fuštić, slao je pisma i preko okeana.

Međutim, odgovore je retko kad dobio. Zapravo, odgovoreno mu je samo na četiri pisma. Pismo je stiglo od javnog tužioca, ustavnog suda Srbije, nekadašnjeg predsednika Skupštine Savezne Republike Srbije Zorana Sokolovića. U odgovoru američkog ambasadora Cimermana izneta su velika nadanja i brige oko američke politike prema Srbima.

Od ovih pisama je čak sastavio i knjigu pod nazivom "Pisma bez odgovora".

Član Saveza komunista, Dimitrije za sebe kaže da je danas komunista bez partije. Rođen u državi koja je od njega bila starija tek sedam godina deset meseci i 20 dana, a koju je uveliko nadživeo, spreman je da se bori i za ovu danas, makar perom i rečima. 

Teme

pisma

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija