Zbog prevare uhapšeno 12 Novosađana

Policija je u petak ujutru uhapsila četrnaest pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je u poslednjih osam meseci prevarama zaradila više od 50 miliona dinara.

Policija je u petak ujutru uhapsila četrnaest pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je u poslednjih osam meseci prevarama zaradila više od 50 miliona dinara.

Grupa, kojom je rukovodio Dejan Marjanović iz Novog Sada, tereti se da je na osnovu lažnih dokumenata registrovala preduzeća u Beogradu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. Od poslovnih saradnika su, zatim, na prevaru uzimali robu na odloženo plaćenje, koju nikada nisu platili. Robu su, bez evidencije, potom prodavali za gotov novac.

Prema nezvaničnim saznanjima osumnjičeni su uzimali svu robu do koje su mogli da dođu, od poljoprivrednih proizvoda do pogrebne opreme. Jednog vlasnika pogrebne opreme prevarili su za 20 kovčega, koje su uzeli na odloženo plaćanje, a koje potom nisu platili, iako su sanduke prodali na crno i uzeli gotov novac.

Osumnjičeni se terete i da su se na osnovu falsifikovanih ugovora upisivali kao vlasnici nekretnina, koje su zatim nudili na prodaju. Hapšenjem su sprečeni u prodaji kuće u Novom Sadu, za koju su preko oglasa i agencija tražili 150.000 evra.

Optuživani i ranije

Osim Marjanovića (34), uhapšeni su Igor Perović (33), Dragan Lukač (50), Jožef Feldeak (40), Ivana Popin (27), Nada Divljan (42), Goran Macura (36), Novica Rakočević (43), Aleksandar Bojović i Mirko Pantić (39), svi iz Novog Sada. Uhapšeni su i Igor Gas (31) iz Sremske Mitrovice, Zoran Suknjaja (41) iz Futoga i Stojan Pavićević (55) iz Nikšića.

Protiv Dejana Marjanovića, koji je rodom iz Sremske Mitrovice, a živi u Novom Sadu, vođeno je više sudskih postupaka zbog zloupotrebe službenog položaja. Igor Perović, rodom iz Vrbasa, takođe je više puta optuživan za ista krivična dela, a trenutno se protiv njega vode tri postupka, dva u Beogradu i jedan u Novom Sadu. Novica Rakočević se godinama skrivao od policije zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaj, a uhapšen je prošle godine u Novom Sadu.

Oni su od februara do oktobra ove godine, na osnovu falsifikovanih ličnih karti i putnih isprava, registrovali preduzeća "IŽI", "Tajm 28", "Drag&Drop", "Johaness".

  • Masha

    15.11.2010 05:26
    Dokle?
    Cim se danasnji novinari bave i kako oni "zaradjuju" je prevara takodjer! Prevara javnosti! Kako ova sva puna imena i prezimena mogu biti objavljena u javnosti, ako je istraga u toku?
    Medju uhpsenima je i covjek koji je prevaren, a ne prevarant kako ga ovdje prozvase! Istraga ce to dokazati, a tada zelim da vidim sta ce novinari reci javnosti i kako ce povuci ove teske rijeci uvrede i prozivanja!
  • 31.10.2010 14:31
    Policija uhapsila prevarante, tako treba, samo sto su to sitne ribe pljuckavice u poredjenju sa onim koji odu na sud zbog KOFERCETA a potom gde su,jel su apsu..NISU a koliko je takvih, bogme cela vladajuca oligahija bi trebala da ode u zatvor,i sta bi se tada dogodilo, ostala bi drzava bez ijednog politicara, biznismena,mozda bi to bilo bolje...
  • biznis

    30.10.2010 06:02
    238PE
    ..malima glava,velikima kapa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija