Lekarku optužuju za smrt bebe

Zbog smrti novorođenčeta, policija je podnela krivičnu prijavu protiv 49-godišnje doktorke Gordane I. iz Betanije, potvrdila je Radiju 021 portparolka novosadske policije Mileva Tomić.

Zbog smrti novorođenčeta, policija je podnela krivičnu prijavu protiv 49-godišnje doktorke Gordane I. iz Betanije, potvrdila je Radiju 021 portparolka novosadske policije Mileva Tomić. Prijava protiv Gordane, pedijatra neonatologa, podneta je zbog sumnje da je izvršeno teško delo protiv zdravlja ljudi, odnosno nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

Ova lekarka se sumnjiči da je 24. oktobra, prilikom intubacije novorođenčeta iz Kovilja, povredila unutrašnje organe, usled čega su bebi pluća bukvalno eksplodirala. Veštačenjem je ustanovljeno da je tubusom bebi probijen dušnik i da je prilikom disanja vazduh ostajao u detetu, od čega su se detetu raspala oba plućna krila, slomljena su mu rebra i ključna kost.

Beba imala srčanu manu

Načelnica Betanije Aleksandra Novakov - Mikić tvrdi za Radio 021 da je utvrđeno da je beba imala srčanu manu i da je prilikom reanimacije preminula u Dečijoj bolnici. "Dete je rođeno sa teškom srčanom manom za koju se nije znalo, zato što to ne znate dok se dete ne rodi. Beba je bila stabilna da bi se dva sata nakon porođaja stanje pogoršalo, i onda je prebačena u Dečiju bolnicu". Ona dodaje da nema saznanja o tome da je podneta krivična prijava protiv pomenute lekarke.

Beba je rođena 24. oktobra, bila je teška 3.700 grama i dobila je ocenu osam. Otac Živko Kavraja (22) sumnja da se želi nešto prikriti jer još uvek nije dobio nikakve papire, a obdukcija je rađena dva puta.

  • srecnica

    02.02.2011 19:36
    au
    citam razne komentare koji nisu za pohvalu sve razumem ali nisu svi lekari za isti kos...ja se kunem u dr.Dragana Budakova koji mi je pomogao i kao covek i kao lekar kada sam dosla da se porodim...Covek ima pristup izuzetno strucan i sposoban,po preporuci sam svoje 4 prijateljice poslala kod njega na pracenje trudnoce i sve imaju samo reci hvale za njega...i naredne trudnoce planiram da vodim kod njega jer za mene nema boljeg i sto se pristupa i sto se strucnosti tice...
  • Tina

    24.12.2010 19:52
    Tuga
    Iskreno saučešće porodici.
    Ne znam šta reći na ovo...Strašno! Žalosno! Grozno! Jezivo! Muka mi je više od našeg zdravstva. Ne razumem zašto se više ne reši ova grozota?! Umesto da žene kad odu u bolnicu da se porode, imaju motivaciju i podršku da što pre mogu novu bebu doneti na svet, da povećavamo natalitet, oni nisu sposobno pomoći majci doneti na svet ni tu bebu sto je dosla da rodi. Zar je tesko biti ljubazan, pazljiv? O stručnosti da ne pričam...To bi trebalo da se podrazumeva, ali nažalost, mnogi su svoje diplome kupili, a ne stekli redovnim školovanjem i praksom. Onda nije ni čudo sto se desava to sto se desava. :( Jadno...A hocemo u EU. Da, da...kako da ne...nismo ni za dzunglu. Ovo je strasno. Kada bi sve mame iz porodilista sa svojim porodicama ustale protiv ovakvih stvari, MOZDA bi nesto uspeli pokrenuti...Ali verovatno nikom nije do toga...vec klasicna nasa recenica: "Vazno je da smo zivi ostali". A sta da nije bilo tako???
    Grrrr! Mada razumem da treba i novaca za tuzbe i svasta nesto...ali kad bi se svi udruzili, moralo bi se nesto tu resiti. Ali ne 10 zena, nego na hiljade zena, koje su nazalost ostecene bile, ali i one koje nisu, jer se nedaj Boze moze i njima desiti! Ma, mogla bih da pisem do prekosutra...Ipak, nada poslednja umire i vera...Morace jednog dana ovo da se resi. Nadma se da ce to biti uskoro!
    Tina
  • mia

    12.12.2010 18:35
    vrane iz betanije
    500e?daj molim te ne lupetaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f