Advokat osumnjičene lekarke: Policija ugrozila nepristrasno suđenje

Pedijatar - neonatolog Gordana I. dva puta je spasla život bebi iz Kovilja koja je neposredno posle rođenja preminula 24. oktobra u Dečijoj bolnici, navodi advokat Željko Marović. On tvrdi da je policija prekršila Gordanina ljudska i zakonska prava dostavljajući tekst krivične prijave medijima.

Pedijatar - neonatolog Gordana I. dva puta je spasla život bebi iz Kovilja koja je neposredno posle rođenja preminula 24. oktobra u Dečijoj bolnici, navodi advokat Željko Marović.

On tvrdi da je policija prekršila Gordanina ljudska i zakonska prava dostavljajući tekst krivične prijave medijima. Marović smatra da je time ugrožena nepristrasnost postupka, prava roditelja deteta na utvrđivanje istine i naneta ogromna šteta lekarki iz Betanije koja već 22 godine bez propusta obavlja svoj posao.

Advokat navodi da je Gordana I. prvi put spasla život deteta nakon samog porođaja, a drugi put nakon sat i po od rođenja bebe kada se iznenada detetu pogoršalo stanje u inkubatoru. "Da je probila dužnik detetu pogoršanje bi nastalo odmah, a ne nakon sat i po vremena od porođaja i intervencije", tvrdi u saopštenju advokat Marović i dodaje da je tim stručnih lica - veštaka jedini kompetentan da razjasni činjenice i utvrdi odgovornost lekara u ovom slučaju.

Pokušali smo danas da stupimo u kontakt sa advokatom Marovićem iz čije su kancelarije poslali saopštenje medijima, ali su nam tamo kazali da je on na službenom putu.

Podsetimo, u Betaniji tvrde da smrt bebe nije uzrokovana lekarskom greškom već da je dete imalo urođenu srčanu manu, da je savesno lečeno i da je do smrti došlo usled naglog pogoršanja zdravstvenog stanja.
Policija je protiv lekarke iz Betanije prethodno podnela krivičnu prijavu i sumnjiči je da je prilikom intubacije novorođenčeta povredila unutrašnje organe.

  • jelena

    06.12.2010 07:19
    @Katarina
    slicna prica se i meni desila, kao i katarini, 12 dana od termina, drzali me na patologiji par dana, da vide sta ce, onda me stavili na indukciju jedno 13 ipo sati. pa konacno dosla doktorica u drugu smenu pa videla da je beba velika za moju karlicu, i onda na carski. Beba kad je rodjena nije disala, zavrsila u inkubatoru....
    srecom sve je zavrseno kako treba.
    drugu trudnocu sam vodila privatno, kod doktorice koja me je prvi put operisala, jer sam jedino njoj verovala, s obzirom da prvi put nisam imala nikakvu vezu, nego je ona eto dosla u smenu i videla da nesto ne valja.
  • @Katarina

    04.12.2010 06:46
    Da, da. Lako je pričati kad prođete sve kako treba. Ja sam išla u školicu pa su me opet držali 15 dana na patologiji trudnoće, čekali da 20h da se prirodno porodim iako za to nije bilo izgleda. Na kraju kad se i bebi i meni počeo smanjivati broj otkucaja srca odlučili su da mi rade carski rez. I po vrh svega toga dete mi se rodilo sa sluznom pločom u plućima za koju se ne zna od čega je nastala, ali hvala Bogu nestala je sama od sebe.

    Drugu trudnoću sam vodila privatno gde mi je doktorka rekla: 'Određen broj dece se mora roditi sa anomalijom, bilo to Perino, Mikino ili Đokino, meni je žao, ali ja ne mogu da promenim. Drugo je kad neko vodi trudnoću kod mene privatno pa moram da se posvetim tome.'

    Toliko o etici, jadan Hipokrat se crveni u grobu. Baš, da li doktori još uvek polažu njegovu zakletvu?! Čisto sumnjam obzirom na to kako nas leče.
  • sandra

    03.12.2010 17:48
    @Katarina
    Potpuno se slazem sa vama, a ako neko treba da odgovara, neka se utvrdi istina. Mislim da svakako to nije nas posao. Ako je neko bio svedok korupcije ili sam ucestvovao u istoj, zasto se nije obratio novinarima, ili jos bolje policiji, pa eto i vase price u novinama. Bas skoro mi se prijateljica porodila, i bila je bas jako nezadovoljna tretmanom, nisu je, po njenoj proceni dovoljno obilazili i pitali kako je. LJudi, morate biti svesni da u svim nasim zdr.ustanovama radi manje osoblja nego sto je predvidjeno po proceni ministarstva. Cisto da se zna, pre nego sto neko opet prebije sestru ili doktora, zapitajte se sta jeste njihova krivica, a sta nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f