Uhapšen drugi pljačkaš zlatare ''Šiket''

Novosadska policija uhapsila je Andriju Bjeladinovića (23) koji je krajem septembra učestvovao u pljački zlatare ''Šiket'' u Železničkoj ulici.
Novosadska policija uhapsila je Andriju Bjeladinovića (23) koji je krajem septembra učestvovao u pljački zlatare ''Šiket'' u Železničkoj ulici.

Bjeladinović, rodom iz Kotora, uhapšen je u tramvaju, u centru Beograda, oko 17 sati. On je zlataru opljačkao sa Nenadom Skočićem (57), koji je uhapšen nekoliko sati kasnije, u Ulici Vase Stajića, dok je išao po ukradeni automobil kojim su se njih dvojica dovezli da izvrše pljačku. Prilikom razbojništva, povređene su dve osobe. U vozilu je pronađeno ukradeno zlato i automatski pištolj  "škorpion". Kola su ukradena na Limanu, a registarske tablice su zamenjene.

Pljačkaši se terete za teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Zlataru u Železničkoj ulici, u centru Novog Sada, dvojica naoružanih maskiranih napadača opljačkali su tokom dana, a jedan je ispalio rafal iz automatskog pištolja i ranio sina vlasnika zlatare Arona Šiketa i njegovu devojku, Eleonoru Urban, koja takođe radi u zlatari. U trenutku pljačke u radnji je bilo petoro zaposlenih i isto toliko mušterija.

Vlasnik zlatare, Laslo Šiket, rekao je tada za 021 da je do pucnjave došlo iako su prisutni poslušali razbojnika i nakon upozorenja legli na pod. "Uleteli su unutra i zatražili tablu sa nakitom, vičući da svi legnemo na pod. Skoro istovremeno začuli su se pucnji", ispričala je jedna radnica. Buku iz prodajnog dela zlatare čuo je i Aron Šiket, koji se, prema njenim rečima, nalazio u radionici u donjem delu lokala. Kada se popeo gore, metak ga je pogodio u rame.

Prema tvrdnjama očevidaca, razbojnici su ukrali tri tacne zlatnog nakita koji su stavili u veliku crnu torbu. Odmah zatim su pobegli kroz obližnji pasaž u pravcu Ulice Vase Stajića.

  • Sosa

    11.12.2010 20:01
    @E
    Samo vi slobodno nastavite tako da mislite.
  • lala

    10.12.2010 16:45
    To je taj "junak"!

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100000381730976
  • E

    10.12.2010 10:41
    da mi Vojvodjani dobijemo nasu policiju
    mislim da bi Vojvodina bila gotovo OCISCENA kriminalaca; pogotovo ovih iz "inostranstva". Posle par isledjivanja - ne bi bili vise u stanju ni da pomisle na to da se vrate, kamoli nesto pocine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija