Uskoro zastareva slučaj Tomislava Kneževića

Bivši direktor Pozorišta mladih, Tomislav Knežević, nije kriv za ometanje štrajka glumaca tog teatra, koji se desio pre skoro četiri godine, odlučio je danas novosadski Osnovni sud.
Bivši direktor Pozorišta mladih, Tomislav Knežević, nije kriv za ometanje štrajka glumaca tog teatra, koji se desio pre skoro četiri godine, odlučio je danas novosadski Osnovni sud.

Kneževićeva odgovornost je međutim utvrđena za ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, ali je za to delo kažnjen uslovno, kaže za Radio 021 advokat glumaca koji su prebijeni tokom štrajka, Bogdan Vla: "Ovakvu odluku ne bih komentarisao, nego ću na nju uložiti žalbu kada budem dobio pismeni otpravak. Takođe, nisu mi poznati razlozi za ovakvu odluku, dogod ne budem dobio pismeni otpravak presude".

Vla objašnjava da postoji nekoliko mogućnosti za konačan ishod ovog slučaja. Prva je da novosadski Apelacioni sud potvrdi presudu Osnovnog, druga da se uopšte ne izjasni o tome do 6. febuara kada slučaj zastareva, a treća je da Apelacioni sud slučaj vrati na ponovno suđenje, ali bi tada, prema proceni advokata glumaca, sigurno došlo do zastare.

"Postoji i četvrta varijanta, a to je da Apelacioni sud preinači i oglasi Tomislava Kneževića krivim. Međutim, u tom slučaju, koji se izuzetno retko dešava u našem pravosuđu, Knežević bi imao pravo na treći stepen suđenja, na žalbu Vrhovnom kasacionom sudu Srbije, tako da bi i tada predmet zastario, jer ne bi mogao da se završi do šestog februara", kaže Vla.  

Podsetimo da su Tomislav Knežević i Pozorište mladih, presudom Apelacionog suda u odvojenom, parničnom postupku, u petak obavezani da prebijenim glumcima, Zoranu Andrejinu, Draganu Zoriću i Emilu Kurcinaku, na ime naknade štete, plate 650.000 dinara.
Trojicu glumaca koju su za vreme radikalske vlasti u gradu, štrajkovali tražeći Kneževićevu smenu, brutalno je pretukla grupa huligana. (D.S.)
  • @Anonimus

    14.12.2010 21:06
    Gospodine ne-baš-tako-anonimni-anonimuse, ja ga nisam vređao, samo rekoh da je jadnik. Prosto, jadan je i beznačajan. Je li to uvreda?
  • Dr Petrović

    14.12.2010 19:03
    Lično, molim
    Da pozdravi Holbruka.
    Holbruk se da rastaviti na "Hol" i "Bruka", jer je isti napravio bruku u holu, a i mnogo šire
  • 14.12.2010 16:11
    Veoma ste smesni
    Niti smo ikakav rod, niti se uopste poznajemo doticni direktor i ja. Mozda ste vi u srodstvu sa glumcima, koje ja nisam ni spomenuo, a kamoli pljuvao. Smatram da nemate pravo nikoga, kog god on bio, nazivati pogrdnim imenima, jer i to podleze nekoj krivicnoj odgovornosti, zar ne, vi branitelji pravnog poretka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija