Nastavak suđenja za tešku saobraćajku

U sredu bi trebalo da bude održana javna sednica sudskog veća Apelacionog suda u slučaju Dragana Racića, koji je pred Višim sudom nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe.
U sredu bi trebalo da bude održana javna sednica sudskog veća Apelacionog suda u slučaju Dragana Racića, koji je pred Višim sudom nepravosnažno osuđen na pet godina zatvora zbog izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dve osobe.

Odluka veća međutim neće biti saopštena, a kako je za Radio 021 objasnila portparolka Apelacionog suda, Anita Budimir, sudije za to imaju rok od četiri meseca.

Podsetimo da se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su poginuli Nebojša Nikolić (1964) i Aleksandar Kalajdžić (1965), dogodila se krajem decembra prošle godine u Kisačkoj ulici. Nikolić i Kalajdžić nalazili su se u "jugu", na koji je brzinom skoro trostruko većom od dozvoljene naleteo "audi", kojim je pijan upravljao Dragan Racić (24). Njega je krajem aprila, sudsko veće Višeg suda, kojim je presedavala Zlata Rodić Knežević, osudilo na pet godina zatvora, te na tri godine bez vozačke dozvole. Na takvu odluku, žalile su se obe strane, a Racić je pušten na slobodu.

Dodajmo da je jedan od Racićevih advokata, Đorđe Nedeljkov, tada za Radio 021 izjavio da će se žalba temeljiti na propustima, za koje smatra da su napravljeni tokom veštačenja, odnosno da su Nikolić i Kalajdžić skrenuli u Kisačku ulicu, nezaustaviviši se na znak "stop".

Odgovarajući na pokušaj odbrane da relativizuje Racićevu odgovornost, zastupnik oštećenih, Dragan Gojković, rekao nam je da se na osnovu dokaza može zaključiti da vozač "juga", Nebojša Nikolić, nije načinio nikakv propust, te da do tragedije ne bi došlo, da je vozač "audija" vozio dozvoljenom brzinom. (D.S.)

  • Dođoš

    25.12.2010 09:38
    TATIN SIN IMA PRAVO I DA UBIJE!

    SREĆA NJEGOVA PA ŽIVI U BANANA DRŽAVI. GORI SMO I OD CRNE GORE.
  • sinisa

    18.12.2010 15:15
    sta vam je ljudi pa decko nije kriv sto je popio malo vise! !!!
  • ljubiša

    16.12.2010 09:02
    tatin sin
    Odložena sednica ha,ha.....optuženi angažovao TREĆEG ADVOKATA ha, ha .........na odluku sudskog veća se čeka 4 MESECA ha, ha...smešno i tugaljivo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija