Treći advokat odložio suđenje

Javna sednica sudskog veća novosadskog Apelacionog suda u slučaju Dragana Racića (24), nepravosnažno osuđenom na kaznu zatvora od pet godina zbog teške saobraćajke, je odložena.
Javna sednica sudskog veća novosadskog Apelacionog suda u slučaju Dragana Racića (24), nepravosnažno osuđenom na kaznu zatvora od pet godina zbog teške saobraćajke, je odložena.

Sednica će najverovatnije biti održana u drugoj polovini januara, a razlog za to je što je Racić, osim dvojice novosadskih branilaca, dan pre sednice Apelacionog veća, angažovao i trećeg advokata iz Beograda, koji nije bio u mogućnosti da prisustvuje sednici zbog ranije preuzetih obaveza.

Podsetimo da se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su poginuli Nebojša Nikolić (1964) i Aleksandar Kalajdžić (1965), dogodila se krajem decembra prošle godine u Kisačkoj ulici. Nikolić i Kalajdžić nalazili su se u "jugu", na koji je brzinom skoro trostruko većom od dozvoljene naleteo "audi", kojim je pijan upravljao Dragan Racić (24).

Njega je krajem aprila, sudsko veće Višeg suda, kojim je presedavala Zlata Rodić Knežević, osudilo na pet godina zatvora, te na tri godine bez vozačke dozvole. Na takvu odluku, žalile su se obe strane, a Racić je pušten na slobodu.

  • gaga

    25.12.2010 14:38
    sramota
    sramota su raskrsnice u novom sadu,niko ne bi stradao da je bolje sređen grad
  • dru

    22.12.2010 08:25
    sudstvo
    Ovaj slucaj bi se u americi koju svi pljujete sredio za manje od sat vremena, a ne da se odlaze mesecima. Dobio bi dvocifren broj godina bez prava zalbe i da je sin predsednika. PU na nase sudstvo!!!
  • !!!

    17.12.2010 23:28
    Izvinite, a čiji je sin taj Racić kad se tako lako izvlači ispred zakona i sa lakoćom plaća jednog po jednog advokata?

    U svakom slučaju nije u redu to što se događa, nije fer prema porodicama poginulih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija