Nastavak suđenja za ubistvo u martu

Ponovljeno suđenje za ubistvo navijača "Vojvodine" Dejana Dimitrijevića i ranjavanje tada maloletnog S.B, koje se desilo u aprilu 2008. godine, biće nastavljeno 1. marta sledeće godine.

Ponovljeno suđenje za ubistvo navijača "Vojvodine" Dejana Dimitrijevića i ranjavanje tada maloletnog S.B, koje se desilo u aprilu 2008. godine, biće nastavljeno 1. marta sledeće godine.

U petak su pred sudsko veće izašli medicinski i balistički veštaci, a proces je počeo u četvrtak pred novosadskim Višim sudom. Prvookrivljeni Novosađanin Stevan Stanković (1988) tada je prvi put izneo odbranu i negirao krivicu. I svi ostali optuženi za učestvovanje u tuči pred sudom su rekli da nisu krivi, dok je postupak protiv Dragana Kaćanskog (28) i Danijela Buterera (24) izdvojen, jer se nisu pojavili na pretresu.

Stanković je izjavio da je kritičnog dana u dva navrata nakratko držao pištolj u ruci, ali da je to bilo znatno ranije nego što su "firmaši" stigli na mesto obračuna. Takođe, rekao je da se branio ćutanjem jer su njemu i njegovoj porodici pretili, te da je u dvorište njegove kuće bačena bomba.

Podsetimo da je Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu novosadskog Okružnog suda, kojom je Stanković osuđen na 15 godina zatvora, jer je ispalio najmanje dva metka i ubio Dejana Dimitrijevića. Ukinuta je i presuda protiv Nemanje Jovanovića (25), koji je zbog učestvovanja u tuči i nedozvoljenog držanja oružja dobio dve godine i osam meseci zatvora, Dragana Kaćanskog (27) i Dejana Vladušića (34), kažnjenih sa po dve godine i četiri meseca zbog učestvovanja u tuči, kao i Milana Majkića (28), koji je za isto delo u prethodnom postupku dobio dve godine zatvora.

Podsetimo da je Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu novosadskog Okružnog suda, kojom je Stanković osuđen na 15 godina zatvora, jer je ispalio najmanje dva metka i ubio Dejana Dimitrijevića. Ukinuta je i presuda protiv Nemanje Jovanovića (25), koji je zbog učestvovanja u tuči i nedozvoljenog držanja oružja dobio dve godine i osam meseci zatvora, Dragana Kaćanskog (27) i Dejana Vladušića (34), kažnjenim sa po dve godine i četiri meseca zbog učestvovanja u tuči, kao i Milanu Majkiću (28), koji je za isto delo u prethodnom postupku dobio dve godine zatvora.

 

  • semtex

    26.12.2010 05:29
    dilema
    Sudije,ako imate dilemu dajte svima po 10 god za ucestvovanje u tuci sa smrtnim ishodom.....
  • levis

    24.12.2010 20:57
    pobrkani sistemi vrednosti
    koliko se secam, ispravite me ako gresim, pokojni i njegov jos nedokazani ubica su iz novog sada i nasli su se usred mrkle noci na ledini u futogu. ZASTO? sada jedna strana od pokojnika pravi heroja grada. imamo i primer gde se jedan momak iz novog sada uputio na prostest u beograd zbog proglasenja nezavisnosti kosova. svoj zivot je te veceri izgubio u zapaljenoj americkoj ambasadi. ZASTO? sada ona druga strana od pokojnika pravi heroja drzave. pre izvesnog vremena je preminuo i jedan srednovecni navijac one trece strane, koji ihm je nekada bio i vodja. treca strana se od njega oprostila sa setalicom na severu na kojoj pokojnik nosi automatsku pusku, jer je bio pripadnik arkanovih tigrova. od njega treca strana pravi heroja.
  • G

    24.12.2010 19:43
    Divna deca, niko se nije tukao, sve zlatni momci, patriote, intelektualci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija