20 godina za ubistvo policajca Grandića

Specijalni sud osudio je Danijela Tomića (20) na 20 godina zatvora zbog ubistva saobraćajnog policajca Vladimira Grandića (30) iz Novog Sada, u aprilu prošle godine.

Specijalni sud osudio je Danijela Tomića (20) na 20 godina zatvora zbog ubistva saobraćajnog policajca Vladimira Grandića (30) iz Novog Sada, u aprilu prošle godine.

Sedam članova kriminalne grupe, čiji je Tomić bio član, osuđeno je na ukupno 48 godina i tri meseca zatvora zbog ubistva i pljački tri zlatare. Organizator kriminalne grupe Slavko Ristić osuđen je na osam godina zatvora.

Prema rečima predsednice sudskog veća Maje Kovačević, Tomića kao mlađe punoletno lice štiti zakon jer je u vreme izvršenja krivičnog dela imao 19 godina, tako da mu se nije mogla izreći strožija zatvorska kazna. Obrazlažući presudu, ona je rekla da je sud utvrdio da je postojala organizovana kriminalna grupa, na čelu sa Ristićem, koji je osmislio plan, uputstva i uloge za pljačkanje zlatara, a po kojima su ostali okrivljeni postupali.

Nenad Matić i Zoran Jovanović osuđeni su na pet, odnosno na tri godine i osam meseci zatvora, a Vladimir Vojinović na tri godine i sedam meseci. Aleksandar Majmunović i Ivan Nikolić osuđeni su na po četiri godine zatvora.

Do ubistva policajca Grandića, kako se navodi u optužnici, došlo je posle pljačke zrenjaninske zlatare. Grandić je, po dobijanju informacija da je izvršeno razbojništvo i da su pljačkaši krenuli ka Novom Sadu, zaustavio vozilo u kome su se nalazili osumnjičeni. Dok je policajac na nišanu držao Jovanovića, koji je izašao iz vozila, kako se navodi u optužnici, Matić je podstrekao Tomića da puca u Grandića.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni, uz pretnju oružjem i primenu sile, opljačkali zlatare u Zrenjaninu, Staroj Pazovi i Požarevcu, čime su ostvarili protivpravnu imovinsku korist u iznosu višem od 16,5 miliona dinara.

  • Saki

    08.02.2011 20:04
    Bruka
    Bruka za sudstvo,neviđena bruka... Sude srami se!
  • policeman

    26.12.2010 18:16
    kolega
    gospodo sudije,
    da je ubio sudiju trazili biste giljotinu a posto nije sudija vec samo `sluzbeno lice` i to na duznosti onda `samo` 20 godina. SRAMOTA!!
    Mora da je bio drug clan ili je rodjak nekog na vlasti kada je dobio SAMO 20 godina
  • zmaj

    25.12.2010 09:29
    bruka
    malo jasta je treba 40 godina da dobije .a ovaj olos matic i zoran jovanovic bar 10,a ne 5 godina ali neka dobice oni sta su zasluzili drugom prilikom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija