Ponavlja se postupak za ubistvo Novosađanina na moru

Ponovljeni postupak protiv Ivana Žegure (32) iz Tivta, koji je pre tri godine jahtom usmrtio Novosađanina Dragišu Milića, a njegovog tada jedanaestogodišnjeg sina načinio teškim invalidom, zakazan je za 17. januar pred sudom u Kotoru.

Ponovljeni postupak protiv Ivana Žegure (32) iz Tivta, koji je pre tri godine jahtom usmrtio Novosađanina Dragišu Milića, a njegovog tada jedanaestogodišnjeg sina načinio teškim invalidom, zakazan je za 17. januar pred sudom u Kotoru. Prvostepenu presud je ukinuo još u aprilu Viši sud u Podgorici, a ponovljeni postupak koji je trebalo da počne u novembru pomeren je za januar jer je sudskog veštaka boleo zub, piše Građanski.

Supruga pokojnog Dragiše, Ruža Milić sumnja u novu opstrukciju postupka navodeći kako je promenjena predsednica sudskog veća.

Podsetimo, oslobađajuća presuda za Žeguru je poništena jer nije dokazano da je kobnog dana vozio jahtu neprimerenom brzinom, iako je na suđenju sam priznao da do nesreće najverovatnije ne bi došlo da se kretao sigurnom brzinom. On je upravljao jahtom koja je udarila u gumeni čamac na kojem su se nalazili otac i sin Milić. Nesreća se dogodila krajem juna 2007. godine oko 500 metara od obale kod mesta Verige na ulazu u Bokokotorski zaliv.

Nakon nesreće u kojoj je Dragiša poginuo, Milićev teško povređeni sin je imao čak osam operacija, koje, međutim, nisu pomogle mališanu da stane na noge. Optuženi Žegura na sudu je izjavio kako ne oseća krivicu za ubistvo nesrećnog Novosađanina i teške povrede njegovog maloletnog sina. Uporno je tvrdio da ispred sebe nije video nikakve čamce, niti da ga je radar upozoravao da se nešto ispred njega kreće.

  • djordje

    20.01.2011 08:37
    animal
    katastrofa, ubio oca, unakazio sina i nikom ništa..a on ne oseća krivicu, ne grize ga savest-životinjsko ponašanje
  • ...

    30.12.2010 00:09
    I dalhe tvrdim da je bolje ići u Hrvatsku na more. Tamo bar znate šta možete očekivate, a ovi dole (na karti) niti smrde niti mirišu a takvi su najgori!!!

    Sram ih bilo!
  • semtex

    28.12.2010 15:11
    @Anonimus
    Nema potrebe za skidanjem vesti posto nacionalne netrpeljivosti ne moze biti prema nekome ko ne postoji kao nacija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija