Vesko Vukotić na slobodi posle saslušanja

Posle saslušanja kod dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Novom Sadu, Veselin Vukotić je pušten na slobodu nakon što je juče uhapšen u jednom novosadskom kafiću, saznaje Radio 021.

Posle saslušanja kod dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Novom Sadu, Veselin Vukotić je pušten na slobodu nakon što je juče uhapšen u jednom novosadskom kafiću, saznaje Radio 021. Bio je uhapšen po poternici Crne Gore, gde je osuđen na zatvorsku kaznu zbog ubistva Duška Boškovića 1997. godine u Prčnju.

U sudu kažu da ne postoji osnov za određivanje pritvora, jer će mu se u Višem sudu u Novom Sadu suditi u ponovljenom postupku za delo za koje je osuđen u Crnoj Gori.

Vukotić je poslednjih nekoliko godina proveo po zatvorima, a u decembru 2008. iz zatvora u Belgiji, u kojem je proveo dve godine po optužbi da je po nalogu DB u Briselu ubio političkog emigranta i agenta CIA Envera Hadrijua, izručen je Srbiji. Međutim, posle nekoliko meseci boravka u novosadskom zatvoru poslat je na lečenje zbog navodnih srčanih problema i nije jasno kako se u Novom Sadu našao na slobodi, i to kao ugostitelj.

U Novom Sadu je otvorio kafić i navodno spavao uglavnom po hotelima. Devedesetih je slovio kao jedan od nekoliko mafijaša koji su kontrolisali novosadsko podzemlje.

Vukotić je bio saradnik srpske tajne policije, a sem za likvidaciju Hadrijua tereti se za još nekoliko ubistva, kako ovde tako i po Evropi, a po naređenjima državne bezbednosti.

  • Pera

    04.01.2011 16:21
    Nikada niko
    @zemljak
    Nije on NIKADA bio agent DB-a, nego je samo JEDNOM bio u grupi kriminalaca koja je ubila, i to za pare, bivšeg radnika DB, a posle prebega. Pri tom su glavnu stvar, jedan spisak, slučajno zaboravili. Taj spisak je naneo više štete DB-u, nego išta drugo. Ne nasedaj(te) na priče:
    Ne čuva njega DB, a nije mu ni oprostila spisak, iako su odgovorni to platili glavom (Lakonić i Bižić).
  • Niksicanin

    03.01.2011 18:41
    Niksicani delije,da li znate dje li je ? ? ? :)))))
  • novosađanka

    03.01.2011 12:34
    Jeza
    Ovo je toliko grozna vest da bukvalno izaziva jezu. Ima toliko pitanja bez odgovora i onog-kako je moguće, da čoveku pamet stane!
    Ministarka Malović i onaj njen multipraktik Homen na ovo nemaju komentar,a inače ne sklapaju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija