Ubio starce, pa njihovim unucima kupio poklone

Aleksandar Slankamenac (44) iz Novog Sada priznao je da je ubio Rozaliju Palić (79) i njenog supruga Josipa Dinješa (76) zbog 400 evra, koliko je našao u njihovoj kući, pa mu je određen pritvor do 30 dana.

Aleksandar Slankamenac (44) iz Novog Sada priznao je da je ubio Rozaliju Palić (79) i njenog supruga Josipa Dinješa (76) zbog 400 evra, koliko je našao u njihovoj kući, pa mu je određen pritvor do 30 dana. Slankamenac je policiji rekao da je deo ukradenog novca potrošio na kupovinu poklona unukama ubijenog Josipa, jer je on u vanbračnoj vezi sa bivšom Josipovom snajom Jelenom.

Aleksandar Slankamenac, zvani Ceping, u prisustvu advokata i tužioca priznao je i do detalja opisao dvostruko ubistvo, ali tek 12 sati nakon što je zločin otkriven.

"Slankamenac je u vanbračnoj vezi sa udovicom Jelenom D., bivšom Josipovom snajom. Jelena mu je pričala da joj je Josip često pomagao i povremeno joj davao novac, pa je Slankamenac mislio da on ima mnogo para. Zato je smislio plan kako da opljačka starce. Aleksandar je rekao da nije imao nameru da ih ubije, nego da opljačka kuću dok starci nisu bili u njoj," kaže Saša Barjaktarović, šef novosadske kriminalističke policije.

"Tamo je stigao peške, osmotrio situaciju i pozvonio da se uveri da starci nisu kod kuće. Potom je preskočio ogradu i kalauzom otvorio vrata. Pretresao je dnevnu sobu i tu našao 400 evra, nešto zlata i stare umetnine. U tom trenutku par se vratio iz šetnje, a u kuću je prva ušla Rozalija, dok je Josip ostao u dvorištu da očisti sneg. Aleksandar je ispričao da je Rozaliju ugušio Josipovom pidžamom. Kad je starac ušao, i njega je napao. Josipa je oborio na zemlju i nogom mu prignječio grkljan, dok se nemoćni starac nije ugušio! Slankamenac nije dalje pretresao kuću, ali je uredno zaključao vrata, pešice je otišao do Futoškog puta i odvezao se do stana u kojem živi sa Jelenom" izjavio je Barjaktarović.

Tela ubijenih staraca otkrivena su 1. januara oko 15 časova, kada je komšija primetio da ih nema i da se ne javljaju na telefon. Na mesto zločina došli su svi operativci novosadske kriminalističke policije, ali i pripadnici Žandarmerije. Slankamenac je ubrzo priveden kao jedan od osumnjičenih, ali policija nije imala jasan trag.

Aleksandar Slankamenac je nekoliko puta osuđivan, a dva puta je izdržavao zatvorsku kaznu. U mladosti je osuđivan zbog krađa i preprodaje kradenih automobila, a kasnije se okušao kao privrednik. Tada je osuđen zbog prevare i zloupotrebe službenog položaja.

  • Brane

    04.01.2011 17:46
    Prvo kalauzom razvalio vrata a zatim ih uredno zakljucao?
  • milojko

    04.01.2011 14:05
    davitelj
    "odranije poznat policiji" kao i bivši DB-ovac itd.Novi Sad-bezbedan grad iliti beogradska kasaba gde nije potrebna stanica policije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija