Veljović: U toku je rat kriminalaca

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da među vođama najmoćnijih srpskih kriminalnih grupa trenutno besni rat zbog sukoba interesa.
Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da među vođama najmoćnijih srpskih kriminalnih grupa trenutno besni rat zbog sukoba interesa.

Reč je o grupama koje su švercovale narkotike, cigarete, presuđivale o smrti, angažujući profesionalne ubice za svirepe likvidacije. Oni su zajedno prali pare kroz of-šor kompanije i ulagali novac u privatizaciju, rekaoje Veljović u intervjuu za Blic.

Policija je ušla u poslovanje kriminalaca, otkrila kretanje njihovog novca i osujetila njihove uticaje u određenim strukturama u državi. "Svaki kriminalac koji ima novac želi vlast. Kada imate novac, a nemate uticaj, nastaje problem. Zato danas vlada sukob interesa među vođama kriminalnih organizacija zbog nemogućnosti da oni vode kadrovsku politiku u državi i utiču na funkcionisanje državnih institucuja", rekao je Veljović.

Šef policije rekao je da je u interesu države i da bude uhapšen Darko Šarić i da će se, kada se to  dogodi konačno videti da on nije vrh kriminalne piramide. On je naveo da je sa generalnim sekretarom Interpola Ronaldom K. Noblom dogovoreno da ova međunarodna policijska organizacija po prvi put učestvuje u sprovođenju zajedničkih akcija u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, pre svega onih koje se bave krijumčarenjem droga.
"Rezultati tih akcija u saradnji sa policijama više zemalja biće vrlo brzo poznati javnosti", kazao je Veljović najavljujući hapšenja novih narko-grupa, "ne samo jedne, već više grupa".

  • sale novosadjanin

    06.01.2011 14:28
    a o direktoru policije
    procitajte vise u listu tabloid list protiv mafije,i njegovoj povezanosti sa ....
  • Lehel

    06.01.2011 09:20
    samo nek' se oni svi međusobno poubijaju, pa da živimo ko' normalan svet...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija