Uskoro Zakon o restituciji?

Iz Skupštine Srbije stižu najave da bi prvi zakonski predlog u redovnom zasedanju mogao biti Zakon o restituciji.

Iz Skupštine Srbije stižu najave da bi prvi zakonski predlog u redovnom zasedanju mogao biti Zakon o restituciji. U prioritete Srbije za 2011. godinu predsednik Boris Tadić uvrstio je i donošenje ovog zakona.

Niko, međutim, još nije spreman da kaže na koji način će imovina biti vraćena starim vlasnicima, iako u Ministarstvu finansija tvrde da će imati spreman predlog čim Ustavni sud odluči o ustavnosti Zakona o vraćanju imovine crkvama. U tom ministarstvu do tada ne žele da pričaju o mogućim rešenjima.

Analitičari sumnjaju u iskrenost namere da se starim vlasnicima vrati ili propisno nadoknadi imovina. Na donošenje Zakona čeka oko 140.000 starih vlasnika koji su zahteve dostavili Direkciji za imovinu, a vrednost tih nekretnina, prema nekim procenama premašila je 100 milijardi evra.

  • Goran

    12.04.2011 17:34
    Država je dužna da vrati imovinu onima što su zbog ideološki razlika sa komunistima ostali bez nje . Samo tako možemo dobiti pravnu i za strane investitore stabilnu držvu za ulaganje .
  • Ema21

    10.03.2011 22:02
    nepravde
    Ne treba više odgovore tražiti kod ’’najvećeg sina naših naroda’’ sada su tu naslednici njegove upravljačko jahačke funkcije, današnji pravni naslednici države, sadašnji jahači naše grbače, naslednici titovog sedla na našoj grbači... A što se tiče nemaca i ostalih ’’utamanjivača’’ Srba, tek kada oni nama budu vratili i platili šta nam duguju tada nek nam ispostave svoj račun za restituciju, to bi bilo pravedno. Švabe zahvaljujući titu čak nisu platili ratnu odštetu posle rata i to im je više nego dovoljno od naše države. Kada nam plate reparacije onda nek se jave, to je ispravno. Zato neka se folksdojčeri jave nemačkoj državi da ih ona obešteti delom onoga što nemačka duguje Srbiji. Nećemo i ne možemo da ispravljamo hitlerove nepravde, već samo nepravde naših vlasti prema nama.
    Vi koji mislite da je svet životinjsko carstvo i da treba da se povinujemo zakonima džungle morate jednom naučiti lekciju da postoji viša pravda.
    Sedi dole Vaskez NS, kec k’o vrata!
  • Ema

    10.03.2011 21:32
    oni hoće revoluciju?
    Priča se šapatom da ako se imovina ne vrati biće opet revolucije i opet nacionalizacije ali ovog puta prave i to zauvek.
    Ua skorojevići!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija