Zagađene vode najveći ekološki problem

Ministar životne sredine Oliver Dulić ocenio je da su zagađene vode najveći problem životne sredine u Srbiji.

Ministar životne sredine Oliver Dulić ocenio je da su zagađene vode najveći problem životne sredine u Srbiji.

"To je pitanje koje mora da bude rešavano sistemski i mnogo drugačije nego do sada", kazao je Dulić i podsetio da je samo 35 odsto domaćinstava priključeno na kanalizaciju, a da se samo šest odsto kanalizacione vode prečišćava u skladu sa evropskim standardima.

Dodao je da je neophodno da se grade postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, hiljade kilometara kanalizacije i da se mora mnogo više brinuti o tome šta se ispušta u kanalizaciju.

Prema njegovim rečima, planirano je da 2011. godine bude otvoreno 30 reciklažnih dvorišta, mesta na kojima se sav separisani otpad pakuje, prerađuje i šalje na reciklažu.

  • sremac

    09.01.2011 00:05
    ORTOPED
    Kako mi imamo pametne ortopede.Toliko znanja iz hidrotehnike,naročito iz onog lepšeg dela-kanalizacije,nisam čuo još od vremena Baneta Ivkovića.Olivere idi gipsaj,mani se uređaja za prečišćavanje otpadnih voda,tu su visoke provizije,a ti nisi igrač za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija