Otrovne namirnice iz Nemačke ne prete Srbiji

Dok Evropska unija strahuje da je hrana zagađena veoma toksičnim dioksinom iz Nemačke dospela i u druge zemlje, nadležni u Srbiji tvrde da nema razloga za zabrinutost.
Dok Evropska unija strahuje da je hrana zagađena veoma toksičnim dioksinom iz Nemačke dospela i u druge zemlje, nadležni u Srbiji tvrde da nema razloga za zabrinutost.

Iz Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede kažu, za ''Večernje novosti'' da pre nego što stignu na rafove sve namirnice prolaze detaljnu kontrolu. Osim toga, jaja, živinsko meso i majonez tokom 2010. godine nisu uvoženi u našu zemlju. Podsećamo, pre nekoliko dana je otkriveno da je u Nemačkoj čak 4.700 agrarnih preduzeća zatvoreno jer su ogromne količine stočne hrane kontaminirane dioksinom.

U međuvremenu, Evropska unija je upozorila da su jaja sa zagađenih farmi ušla u Veliku Britaniju kroz prehrambene proizvode, dok su jaja izvezena u Holandiju već obrađena u majonez i testa.

  • sremac

    09.01.2011 10:49
    ONI NIKAD NISU NI IMALI DOBRA JAJA
    Vidi se da smo mi Srbi specifičan narod i da je dobro što nismo u EU.Jedan od razloga su i ta famozna jaja.Da smo članica EU odmah bi nas napali da su otrovna jaja došla sa Balkana,tačnije iz Srbije.Pobili bi nam svu živinu,zatvorili farme i uveli vojnu upravu,ovako je dobro što je 4 700 preduzeća zatvoreno u Nemačkoj, ne u Srbiji.Holanđani polako jedu majonez i testeninu,dobro je truju se,ali truju i naše u Hagu.Može da se desi da EU doživi fijasko zbog jaja,eto sreće za nas Srbe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija