Peticija za prava Srba u Hrvatskoj

U Srbiji i još 27 zemalja u toku je  akcija prikupljanja potpisa za imovinska, stanarska i druga stečena prava Srba u Hrvatskoj koja će trajati do 31. januara, podsetio je danas predsednik Koalicije izbegličkih udruženja Miodrag Linta.
U Srbiji i još 27 zemalja u toku je  akcija prikupljanja potpisa za imovinska, stanarska i druga stečena prava Srba u Hrvatskoj koja će trajati do 31. januara, podsetio je danas predsednik Koalicije izbegličkih udruženja Miodrag Linta.

On je izjavio Tanjugu da pravo na potpisivanje peticije imaju izbeglice, zatim potomci Srba iz Hrvatske i svi drugi građani Srbije koji u toj državi imaju bilo kakvu uzurpiranu, ili nezakonito oduzetu imovinu. Ova akcija treba da osnaži peticiju koju je krajem oktobra prihvatilo 100 izbegličkih udruženja i zavičajnih klubova Srba iz Hrvatske.

Peticijom se od vlada vodećih zapadnih zemalja, Ujedinjenih nacija, OEBS-a, evropskih institucija i čelnika traži da ne dozvole da Hrvatska potpiše ugovor o ulasku u Evropsku uniju dok ne ispoštuje sva prava izbeglih Srba.

  • Салајчанин

    10.01.2011 15:05
    Слажем се са аноминусом. Немци нису фашисти они су нацисти. Италијани су Фашисти. А Хортијеви перјари су убице комшија.
  • 10.01.2011 10:09
    zakupac svoje otete dedovine od strane komunistick
    Podržavam borbu svih onih koji se bore za povratak otete imovine. Ovom udruženju predlažem da podrže i borbu za povraćaj otete imovine Srbima u Srbiji od strane komunističkog režima, jer kada bi ta imovina bila vraćena Srbima u Srbiji i članovi ovog udruženja bi imali više argumenata u Hrvatskoj i Evropskoj javnosti i prema njihovim vlastima za svoje zahteve u Hrvatskoj.
  • 09.01.2011 18:27
    Molim radio 021 da ne dozvoljava komentare u kojima osoba potipisana sa "neznanje je zlo" ceo jedan narod naziva fašističkim.

    citiram:

    "pripadnici tada fasistickog njemackog naroda"




Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija