Podrška novinaru iz Kladova

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju od nadležnih organa da istraže slučaj napada na novinara Dragana Milanovića u Kladovu.
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju od nadležnih organa da istraže slučaj napada na novinara Dragana Milanovića u Kladovu.

Milanovića je fizički napao njegov bivši poslodavac na Radio Đerdapu, nakon što je novinar od njega pokušao da dobije informaciju o tome kada će mu biti isplaćene zaostale zarade. Milanović je slučaj tog fizičkog napada prijavio policiji, a NUNS i NDNV zahtevaju od istražnih organa da saopšte rezultate istrage.

Ova udruženja su saopštila da će pružiti Milanoviću svu potrebnu pravnu i kolegijalnu podršku, budući da postoje indicije da se u njegovom slučaju poslodavac nije ponašao u skladu sa zakonom prilikom zasnivanja i raskidanja radnog odnosa.

Kako se dodaje u saopštenju, i ovaj slučaj svedoči o tome da su novinari u Srbiji, koji se svakako nalaze na rubu egzistencije, veoma često prepušteni samovolji izrabljivački raspoloženih poslodavaca.

  • 238PE

    10.01.2011 17:51
    Sram ga bilo
    trazi svoje pare???Neshvaljivo,uzasno.Oliver Tvist je trazio svoje?!

    Pored dugovanjaga je jos i napao fizicki coveka koji mu je donosio pare,ccc ma treba ih nabiti na kolac.Veliki bosovi,smrde i ljigavci obicni.Moze im se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija