Delili 13. platu i do 400 hiljada

Radnici kompanija PTT Srbija, Transnafta, Skloništa i beogradskog Aerodroma dobili su prošle godine u proseku od 54 do 107 hiljada dinara na ime dobiti iz 2009. godine, a najveći isplaćeni iznos bio je 400.000 dinara.
Radnici kompanija PTT Srbija, Transnafta, Skloništa i beogradskog Aerodroma dobili su prošle godine u proseku od 54 do 107 hiljada dinara na ime dobiti iz 2009. godine, a najveći isplaćeni iznos bio je 400.000 dinara.

Oni su tako u 2010. primili i 13. platu, a neki i više od toga. Najviše od dobiti zasposlenima je podelio PTT, a najmanje Aerodrom "Nikola Tesla" Sve isplate odobrila je država.

Dobit radnicima nisu delili Državna lutrija Srbije, Skijališta, Srbijavode, Srbijašume, Dunav osiguranje i Galenika. Kod obe grupe preduzeća država je uzela najmanje 50 odsto profita.

Preduzeća koja nisu delila dobiti radnicima, ostatak profita iskoristila su za pokrivanje gubitaka ili investicije.

  • Sebastijan

    11.01.2011 16:09
    Nelogicnost ili bezobrazluk
    Pa da kad PTT na uplatu od 30din uzme za uslugu 20din, e Srbijo...
  • Nezavisni Vojvodjanin

    11.01.2011 14:05
    konacno sam dobro shvatio
    Posao javnih preduzeca je da pljackaju i otimaju od nas gradjana,u njima sede "angazovane" osobe koje smisljaju nove i nove nacine da opleve gradjanstvo.Isto to vazi i za ovu drzavu .E pa dobro,od danas stupa moja odluka da gde god mogu kradem i stetujem drzavna i javna preduzeca i ovu drzavu Srbiju,jer moramo poslovati po principu reciprociteta.Ne moze samo u vas dzep ,vec mora i u moj
  • 11.01.2011 09:16
    Tako smo i dosli u dimenziju postojanja koja se zove PROPAST jer smo trosili novac koji nemamo (cesto i ukraden pa ratosiljan od "drzave")i to najcesce trosili za stvari koje nam ne trebaju.. Jel se neko seca sta znaci posteno zaraditi pa investirati???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija